Izvor: RTS, 01.Avg.2022, 08:35

Normalizovan saobraćaj na Jarinju posle 26 sati, prestala primena propratnih dokumenata na Merdaru

Po nalogu SAD, Priština je za 30 dana odložila primenu odluke o preregistraciji vozila i uvođenju deklaracijskih listova umesto srpskih ličnih karata. Reporter RTS-a javlja da su uklonjene barikade koje su Srbi postavili u znak protesta na Jarinju. Posle 26 sati uspostavljen je i saobraćaj na tom administrativnom prelazu. Na Merdaru je prestala primena propratnih dokumenata. EU pozvala Beograd i Prištinu na sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Briselu
Vlada privremenih prištinskih institucija je na zahtev SAD odložila za 30 dana primenu odluke o ličnim dokumentima i preregistraciji vozila, koja je trebalo da stupi na snagu u ponoć.
Kako je saopšteno iz Prištine, te mere će biti odložene do 1. septembra, ukoliko danas budu uklonjene barikade postavljene na administrativnim prelazima.
Odluku o pomeranju primene mera za mesec dana pozdravili su visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
Inače, širom Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana ovog jutra osvanuli su plakati i bilbordi sa parolama "Ovo je ZSO", simbolima, ali i porukama na engleskom jeziku koje promovišu Zajednicu srpskih opština.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je juče na mir. "Ako neko misli da ponovi 17. mart – to se neće dogoditi. Želimo samo mir i poštovanje svih propisa", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Brnjak,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Primena odluka o preregistraciji i ličnim kartama se pomera za mesec dana

Izvor: JUGpress.com, 01.Avg.2022

PRIŠTINA..Vlada Kosova saopštila je sinoć da je na zahtev američkog ambasadora u Prištini Džefrija Hovenijera odložila primenu odluke o preregistraciji automobila i nepriznavanju ličnih karata izdatih u Srbiji do 1. septembra, prenosi Reporteri...U saopštenju se navodi da Vlada najoštrije osuđuje...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.