Kozarev zadržan na Jarinju više od dva sata

Izvor: RTS, 22.Nov.2019, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kozarev zadržan na Jarinju više od dva sata

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev zadržan je više od dva sata na prelazu Jarinje i nije mu omogućeno da prisustvuje akademiji povodom obeležavanja Dana opštine Kosovska Mitrovica i 75 godina od oslobođenja. Kozarev je rekao da neko sebi daje za pravo da sprečava slobodu kretanja, krši sve postignute sporazume, uz ocenu da nema racionalnog razloga za tako nešto. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Nakon dvočasovnog zadržavanja, Dušanu Kozarevu je omogućeno da krene put Leposavića.

Dušan Kozarev je za Kosovo onlajn izjavio da su na Jarinju zaustavljeni, kao i obično, bez nekog obrazloženja, ali da koliko god bilo neprijatno to bespotrebno zadržavanje i maltretiranje, neće ih time sprečiti da budu sa svojim narodom i sada i uvek.
Istakao je da neko sebi daje za pravo da sprečava slobodu kretanja, krši sve postignute sporazume, uz ocenu da nema racionalnog razloga za tako nešto.
Osvrnuo se i na one "koji prave neke kombinacije o formiranju vlade privremenih institucija samouprave" i poručio im da "nauče na greškama" prethodnika i razlozima zbog kojih su izgubili poverenje unutar samog albanskog etničkog korpusa upravo jednostranošću i sprečavanjem normalnog života ljudi uvođenjem besmislenih anticivilizacijskih taksi i mišljenjem da će dobiti neke brze i jeftine poene, a zapravo su "sebi pucali u nogu", prenosi Kosovo onlajn.
U tom smislu, dodao je Kozarev, i oni koji sada misle da će pokazivanjem "jakih mišića" ili takvim potezima protiv srpskog naroda i zvaničnika, protiv procesa dijaloga, nešto ostvariti takođe će pogrešiti.
Poručio je i da predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i srpski narod jasno pokazuju sa ispruženom rukom da su spremni i za dogovor i kompromis, "ali ne za poniženja i maltretiranja" te da takve stvari treba prekinuti što pre.
Rekao je i da ni danas na Jarinju nije bilo obrazloženja za takav potez i da ih retko kada i ima ili se tek pomene neka navodna pretnja bezbednosti ili neki spisak, pa čak i bakteriološka ispravnost.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.