Blindirana vozila i jedinice ROSU na Jarinju i Brnjaku VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 20.Sep.2021, 07:27

Blindirana vozila i jedinice ROSU na Jarinju i Brnjaku VIDEO/FOTO

Specijalne jedinice Kosovske policije Rosu raspoređene su jutros na dva prelaza - Jarinju i Brnjaku, saznaje TV Prva.

Pripadnici specijalne jedinice Rosu su jutros stigli na dva prelaza na severu Kosova sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih.

Kako javlja RTS Kosovska policijska služba (KPS) obavestila je srpsku policiju da će tablice vozila sa oznakama sa severa Kosova biti oduzimane. Takođe je KPS navela da će vozila koja imaju tablice sa oznakama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz centralne Srbije morati da uzimaju probne oznake i da plaćaju osiguranje.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je u nedelju da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i vlasti u Prištini planiraju da počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama.

Podsećanja radi, kosovska policija potvrdila je u nedelju uveče da se u blizini administritivnog prelaza Jarinje postavljaju kontejneri.

Naveli su da je cilj te akcije poboljšanje infrastrukture, to jest uslova za rad policijskih službenika.

"S obzirom na činjenicu da je policijska stanica za nadzor granice imala samo jednu kancelariju u stanici policije Leposavić, preduzimaju se kontinuirane mere s ciljem poboljšanja infrastrukture uopšte - radi poboljšanja uslova za rad policijskih službenika za nadzor granice, kako bi svoje dužnosti i odgovornosti izvrsavali što efikasnije", rečeno je iz kosovoske policije za portal Kossev.

Predsednik Leposavića Zoran Todić naveo je za Kosovo onlajn da su građani Leposavića, ali i čitavog severa uznemireni zbog ovih dešavanja.

Kako je naveo, u toku dana je od više građana dobio pitanja u vezi sa nekakvim kontejnerima koje su pripadnici Kosovske policije postavili u neposrednoj blizini administrativnog prelaza Jarinje.

"Mi nemamo odgovore iz Kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju", rekao je Todić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Brnjak

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.