Ekipa RTS-a na Jarinju: Kamioni iz centralne Srbije zaustavljeni na prelazu

Izvor: RTS, 31.Maj.2020, 12:25

Ekipa RTS-a na Jarinju: Kamioni iz centralne Srbije zaustavljeni na prelazu

Na administrativnom prelazu Jarinje nijedan kamion sa registarskim oznakama Republike Srbije kosovski carinici nisu pustili da uđe na teritoriju KiM. Vozači kažu da im ulaz nije dozvoljen jer na carinskim papirima ne stoji naziv "Republika Kosovo".
Od 15 časova nijedan kamion sa registarskim oznakama Republike Srbije kosovski carinici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Jarinju nisu pustili da uđe na teritoriju KiM. Nije propušten ni kamion bez robe.
"Svi kamioni sa srpskom robom i srpskim tablicama", navodno stoji u dopisu koji su dobili kosovski carinici. Prolaze samo kamioni stranih registarskih oznaka sa robom koja nije iz Srbije.
Kamioni u tranzitu koji su prešli, parkirani su odmah iza administrativnog prelaza.
Ekipa RTS-a jutros je videla i povratak dva kamiona kraljevačkih registarskih oznaka kojima nije bio dozvoljen ulazak na KiM zato što na pratećim dokumentima ne stoji naziv "Republika Kosovo".
Nekoliko kamiona koji su sa teritorije KiM neometano su prešli u centralnu Srbiju.
Na administartivnom prelazu Jarinje trenutno je više od 15 kamiona, a deo još uvek čeka da preveze robu iz centralne Srbije na teritoriju južne pokrajine. Putnički saobraćaj odvija se bez zastoja.
Sa administrativnog prelaza Merdare jutros je vraćen kamion sa robom iz centralne Srbije, potvrđeno je RTS-u. To praktično znači da je počela primena novih mera koje je donela kosovska Vlada.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je za RTS da je za Srbiju neprihvatljiv čin Prištine koja je zabranila ulazak robe iz centralne Srbije bez dokumenata sa naznakom "Republika Kosovo". 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.