Izvor: RTS, 12.Jun.2021, 12:15

Dva autobusa vraćena sa Jarinja, nije dozvoljen prolazak

Posle nekoliko sati čekanja na prelazu Jarinje, dva putnička autobusa su se vratila u centralnu Srbiju, jer im kosovska policija nije dozvolila prelazak administrativne linije.
Kosovska policija nije dozvolila da dva srpska autobusa sa više od 80 ljudi pređu Jarinje jer navodno nisu najavili posetu, nezvanično saznaje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << RTS.

U prvom autobusu bila je grupa vernika koja je krenula na poklonjenje i obilazak srpskih svetinja na prostoru KiM, dok su u drugom bili alpinisti koji su se uputili na Šar-planinu. 
Direktor kancelarije za KiM Petar Petković je rekao da je zabrana ulaska suprotna Sporazumu o slobodi kretanja, podsećajući da su i juče na prelazu držali više od pet sati još jednu grupu vernika.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RTS: Autobusi se vratili sa Jarinja jer im nije dozvoljen ulaz na Kosovo

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2021

Dva putnička autobusa vratila su se sa administrativnog prelaza Jarinje u centralnu Srbiju, jer im kosovska policija posle nekoliko sati čekanja nije dozvolila prelazak, javila je Radio-televizija Srbije (RTS).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.