Drevs: Veselinovići organizovali incidente na barikadama!

Izvor: S media, 12.Dec.2011, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drevs: Veselinovići organizovali incidente na barikadama!

Komandant Kfora Erhard Drevs tvrdi da su identifikovani organizatori i vođe nasilja protiv međunarodnih vojnika na barikadama u Jarinju i Jagnjenici, i da iza toga stoje Zvonko Veselinović i njegov brat.

“Nasilni napad na Jarinju je organizovan i vođen lično od Zvonka Veselinovića. Imamo snimak toga, a na Jagnjenici je vođen i organizovan od strane njegovog brata, i imamo snimak i toga”, rekao je on.

Veselinović: Srbiji sam >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na raspolaganju 24 sata dnevno

Zna se gde su osumnjičeni za ubistvo pripadnika ROSU

Ruska pomoć stiže na Kosovo

Drevs je dodao da Veselinović nije imao sreće jer je pogođen gumenim metkom u vrat i da je, kako kaže, "trenutno van igre".

Kfor, prema njegovim rečima, ima snimke dešavanja sa barikada, i zahvaljujući njima već se zna određeni broj ljudi koji je učestvovao u organizovanju incidenata.

Ti snimci, kako je objasnio, su prosleđeni Euleksu, koji blisko sarađuje sa srpskim vlastima.

U razgovoru sa srpskim novinarima, koji se nalaze na Kosovu u organizaciji Međunarodne civile kancelarije, on je rekao da su vojnici Kfora imali dozvolu da koriste bojevu municiju u oba slučaja.

Drevs je kazao da su prilikom incidenta na Jagnjenici bojevu municiju koristili isključivo oni koji su delovali protiv Kfora, i da vojnici Kfor nisu pogođeni samo bojevom municijom, već i ručnim granatama tipa M75 i molotovljenim koktelima.

"Odobrio sam bojevu municiju"

“Odobrio sam im da koriste bojevu municiju što nisu učinili iz jednog razloga, a to je jer nisu mogli da jasno identifikuju pojedince koji su bacali molotovljeve koktele i granate, koji su se krili iza građana koji su protestovali”, rekao je nemački general.

Drevs tvrdi da su vojnici Kfora identifikovali lica koja su koristila oružje protiv međunarodnih vojnika.



On je rekao da su najmanje dve granate bačene među vojnike Kfora i da su neki od njih zadobili opeketine, a da se dvoje, uključujući komandanta jedinice, nalaze i dalje na lečenju.

Drevs je tvrdi da su sve operacije Kfora, uključujući Jarinje i Jagnjenicu izvršene bez žrtava, da su uvek vođene na prepad, a da je do povređenih došlo tek nakon što su vojnici Kfora napadnuti.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.