Drašković: Kriju istinu o događajima na Jarinju

Izvor: Medijski istraživački centar, 04.Okt.2011, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Kriju istinu o događajima na Jarinju

Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković optužio je danas vlast da od građana krije istinu o događajima na severu Kosova i saopštio šta su službe bezbednosti prenele članovima Odbora za bezbednost Skupštine Srbije o događajima na prelazu Jarinje prošle nedelje.

'Prokopan je neposredno blizu carinskog prelaza alternativni prelaz i to tako da ta zemlja izoluje i potpuno zatrpa bazu Kfora. >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << Nije bilo reagovanja. Izašli su, razvukli žicu i zatvorili taj prelaz. Prema informaciji naših službi bezbednosti, njih citiram, ubrzo se pojavljuje grupa organizovanih ljudi, ne još narod koji će za njima doći, jer su ga zbunili da dođe, sa kamionom udaraju u žicu, nose makaze da raseku žicu i nasrću na vojnike Kfora', rekao je Drašković televiziji B 92.

Drašković je rekao da je potom došlo do fizičkog kontakta, guranja i u tom guranju američkom vojniku je oteta puška koja do sednice Odbora za bezbednost nije pronađena.
'Tek tada bacaju se suzavac i šok bombe pod kamion. U međuvremenu pristiže narod, petorica vojnika Kfora su povređena i počinje paljba, obostrana razmena vatre i tada se upotrebljava i bojeva municija sa obe strane i to se dogodilo tog dana i saopšteno je na Odboru za bezbednost i odlučeno da se sve to sakrije od naroda Srbije', rekao je Drašković.
Predsednik SPO je istakao da bi prvorazredni državni i nacionalni interes nalagao da se to sve građanima saopšti preko televizije i da mu se objasni ko stoji iza svega i da se prikažu i snimci.
'Na toj bazi se sve snima i naši snimaju, ali to neće da kažu, jer zvanično tamo nemamo pripadnike službe bezbednosti. Međutim, NATO kaže da su oni sve snimili i poslali snimke i našoj strani ako ih kojim slučajem nema', rekao je Drašković.
Predsednik SPO je izrazio bojazan da bi u narednih mesec dana moglo da dođe do 'Kosovske oluje'.
'U opticaju je opasni scenario da se izazove krvoproliće i da iza toga krvoprolića usledi kosovska &oluja' koja će bukvalno Srbiju da napuni besom prema zapadu i da barikade sa severa Kosova budu pretvorene u barikade prema Evropi i normalnom svetu', rekao je Drašković.
Drašković je rekao da kontrolisani mediji kriju istinu od građana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drašković: Mediji kriju istinu o Jarinju

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Okt.2011

BEOGRAD - Predsjednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković optužio je danas vlast da od građana krije istinu o događajima na sjeveru Kosova i saopštio šta su službe bezbjednosti prenele članovima Odbora za bezbjednost Skupštine Srbije o događajima na prelazu Jarinje prošle nedjelje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.