Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2020, 14:32

Zvaničnici Olimpijskih igara rade na merama u borbi protiv koronavirusa

Zvaničnici Olimpijskih igara u Tokiju žele da ceo svet zna da rade na merama u borbi protiv koronavirusa zbog takmičenja koje će se održati naredne godine, iako ne znaju tačno kako će ono izgledati.

Organizatori su danas u medija centru Olimpijskih igara predstavili nekolko mogućih mera, koje bi se mogle primenjivati na Igrama u Tokiju 2021. godine.

"Naš cilj je da pokažemo šta radimo na sigurnosti i bezbednosti Olimpijskih igara", rekao je izvršni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << direktor bezbednosnog biroa Olimpijskih igara Cujoši Ivašita.

Osim sredstava za dezinfekciju ruku, maski i prolaska kroz skener, što se do sada koristilo, jedna od novina biće nalepnica za ručni zglob, koja će za nekoliko sekundi izmeriti telesnu temperaturu.

"Ovoga puta smo pokušali drugačije metode i analizirali ih. Odvijaju se razna sportska takmičenja, ali veliki je izazov otkriti koja je metoda pogodna za najveći sportski događaj - Olimpijske igre i Paraolimpijske igre u Tokiju", naveo je Ivašita.

Uprkos merama zaštite, brojni sportisti širom sveta zarazili su se koronavirusom, ali se sezona u NBA ligi završila bez ijednog pozitivnog testa.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da će sportisti koji budu pozitivni na koronavirus na Olimpijskim igrama verovatno biti isključeni iz takmičenja.

Na Olimpijskim igrama se očekuje 11.000 sportista, hiljade sudija, zvaničnika, volontera, sponzora, medija, emitera i važnih gostiju. Na Paraolimpijskim igrama očekuje se oko 4.400 sportista.

Organizatori i MOK su saopštili da testiraju brojna scenarija, ali najverovatnije do početka sledeće godine javnost neće dobiti preciznije informacije.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zvaničnici Olimpijskih igara rade na merama u borbi protiv korona virusa

Izvor: Beta, 21.Okt.2020

Zvaničnici Olimpijskih igara u Tokiju žele da ceo svet zna da rade na merama u borbi protiv korona virusa zbog takmičenja koje će se održati naredne godine, iako ne znaju tačno kako će ono izgledati.Organizatori su danas u medija centru Olimpijskih igara predstavili nekolko mogućih mera, koje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.