Zlatni basketaši stigli u Beograd; Rakočević: Čeka se samo potvrda za Tokio

Izvor: B92, 05.Sep.2019, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatni basketaši stigli u Beograd; Rakočević: Čeka se samo potvrda za Tokio

Muška basketaška reprezentacija Srbije, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Debrecinu, posetila je "Kuću košarke" u Beogradu.

Trijumfom u Mađarskoj, Srbija je odbranila titulu osvojenu prošle godine u Bukureštu.

Potpredsednik za mušku košarku Igor Rakočević ugostio je reprezentativce Dušana Domovića Buluta, Dejana Majstorovića, Marka Savića i Danila Mijatovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trenera Danila Lukića i selektora muških selekcija Gorana Vojkića.

Fizioterapeut ekipe Mihajlo Mihajlović ovoga puta nije bio uz ekipu zbog „opravdanog odsustva“.

U prijatnom neformalnom razgovoru, potpredsednik Igor Rakočević je istakao da su ovi momci ponovo učinili srpsku košarku ponosnom i pokazali da je 3x3 košarka u Srbiji izuzetno popularna. Naglašeno je da još ozbiljnije treba prići reprezentativnim obavezama koje će biti pred igračima sledeće godine s obzirom da je učešće našem muške 3x3 reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju gotovo obezbeđeno – čeka se samo zvanična potvrda, koja će biti doneta 1.novembra.

Reprezentativci su se zahvalili na čestitkama i još jednom istakli da je za razliku od mnogih drugih kolega koje nastupaju za ostale evropske i svetske reprezentacije, njihov pristup u igri i obavezama prema reprezentaciji još i veći nego kada nastupaju za svoje ekipe na FIBA klupskim takmičenjima (FIBA World Tour).

Potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević bio je uz reprezentaciju i ovoga puta u Debrecinu, kao i prilikom osvajanja prošlogodišnje titule u Bukureštu.

“Ponovo sam bio na licu mesta i opet sam bio oduševljen načinom na koji ste se borili, igrali i ponašali, predstavljali ste našu zemlju u najboljem svetlu… Mi ćemo se, kao Savez, i dalje truditi da vam obezbedimo najbolje uslove i nadam se da ćemo se i ubuduće zajedno radovati vašim uspesima, a pre svega se nadamo medalji sa Olimpijade”, rekao je Rakočević.

Najbolji igrač minulog 3h3 Evropskog prvenstva u Dejan Majstorović zahvalio se u ime celog tima na dobrodošlici i rekao:

“Kompletan utisak sa prvenstva je izvanredan. Najdraže mi je što nas je na Evropskom prvenstvu bodrilo dosta naših ljudi, što nam je bio dodatni motiv da odbranimo ovu evropsku titulu”, istakao je Majstorović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rakočević ugostio zlatne basketaše: Nadamo se medalji sa OI

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2019

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 posetila je "Kuću košarke" posle odbrane titule prvaka Evrope u Debrecinu...Potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević ugostio je reprezentativce Dušana Domovića Buluta, Dejana Majstorovića, Marka Savića i Danila Mijatovića, trenera Danila Lukića...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.