Žene Japana: Ako daš glas ovom političaru, ja ti ne dam!

Izvor: Blic, 08.Feb.2014, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene Japana: Ako daš glas ovom političaru, ja ti ne dam!

Žene Tokija prete "seks" bojkotom, ukoliko njihovi muškarci odluče da glasaju za jednog od kandidata na izborima za predsednika opštine. Političar Joići Masuze je razbesneo žensku populaciju glavnog grada Japana pošto je rekao da zbog menstruacije, žene nisu podobne da budu na državnih fukcijama.

Na društvenoj mreži Tviter je pokrenuta kampanja "Udruženje žena koje neće da imaju seks sa svojim muškarcima ako oni glasaju za Masuzoa". Ona već ima skoro 3.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pratilaca, iako je lansirana tek prošle nedelje.

- Istupili smo kako bismo sprečili Masuzoa da tako vređa žene. Nećemo da imamo seks sa onima koji glasaju za njega - navodi se na nalogu.

Masuzo (65) je bivši politički analitičar, koji je postao aktivan u politici 2001. Još 1989. on je u jednom intervjuu rekao da žene ne bi smele da vladaju, pošto ih menstrualni ciklus čini "nestabilnim".

- Žene nisu normalne kada dobiju menstruaciju. Ne mogu da dozvolim da donose kritičke odluke o zemlji dok imaju mentruaciju, poput toga da li ćemo da ratujemo ili ne - rekao je on tada.

Osim na žene, Masuze ima pik i na starije građane, pošto je predložio da se uvede taksa za penzionere.

VIDEO > Žene upotrebljavaju najjače oružje, veto na seks:

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.