Vučić sa Kiućijem: Srbija ključna za promociju mira i stabilnosti u regionu

Izvor: RTS, 23.Jul.2019, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Kiućijem: Srbija ključna za promociju mira i stabilnosti u regionu

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim sekretarom Parlamentarne grupe Japan–Srbija i državnim sekretarom za zaštitu životne sredine Japana Minorom Kiućijem, sa kojim je konstatovao da je prošla godina bila od izuzetnog značaja za srpsko-japanske odnose, zahvaljujući veoma uspešnoj poseti premijera Šinzo Abea i naklonosti koju je zadobio u Srbiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Aleksandar Vučić i državni sekretar Kiuići su razgovarali i o situaciji u regionu, posebno u svetlu inicijative za saradnju sa Zapadnim Balkanom, koju su pokrenuli vlada Japana i premijer Abe.

Japanski zvaničnik je rekao da Srbija ima ključnu ulogu u promociji mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i da u Japanu veoma cene pristup predsednika Vučića odnosima u regionu.
Takođe, izrazio je zadovoljstvo saradnjom Srbije i Japana na multilateralnom planu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.
Predsednik Vučić je uputio pozdrave premijeru Abeu i čestitao pobedu vladajuće koalicije na izborima za gornji dom parlamenta, održanim pre dva dana.
Istakao je da ga raduje što će imati priliku da se vidi sa njim tokom svoje posete Japanu u oktobru, kada će prisustvovati zvaničnoj ceremoniji krunisanja cara Naruhita.
Vučić je izrazio nadu da će bilateralni odnosi nastaviti da se uspešno razvijaju i da će Japan biti zastupljeniji u Srbiji kroz turizam i kulturu, a posebno kroz ekonomsku saradnju s obzirom na to da su japanske kompanije zadovoljne uslovima poslovanja u Srbiji i, kao takve, primer drugim investitorima iz Japana.
Naglasio je da Srbija veoma poštuje solidarnost i pomoć Japana, čije su donacije u poslednjih dvadeset godina premašile pola milijarde evra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić sa zvaničnikom Japana o odnosima dve zemlje

Izvor: Danas, 23.Jul.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Parlamentarne grupe Japan-Srbija i državnim sekretarom za zaštitu životne sredine Japana Minorom Kiućijem o odnosima dve zemlje i situaciji u regionu. Članak Vučić sa zvaničnikom Japana o odnosima dve zemlje se...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.