Ustoličen japanski car Naruhito

Izvor: RTS, 22.Okt.2019, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustoličen japanski car Naruhito

Japanski car Naruhito i zvanično je ustoličen na ceremoniji ustanovljenoj pre više vekova. Među dve hiljade zvanica iz 180 država bila je i premijerka Srbije Ana Brnabić.
Naruhito je 126. car u najstarijoj naslednoj svetskoj monarhiji. Naciji je obećao da će obavljati svoje dužnosti kao simbol države.

"Zaklinjem se da ću delovati u skladu sa Ustavom i ispuniti svoju odgovornost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao simbol države i jedinstva naroda Japana, dok se uvek molim za sreću naroda i mir u svetu i uvek ću biti uz narod", poručio je car Naruhito.
Ceremonija je održana u carskoj palati.
Među zvanicima su bili i britanski prestolonaslednik Čarls, južnokorejski premijer Li Nakjon, liderka Hongkonga Keri Lam.
Ana Brnabić se pre ceremonije ustoličenja sastala sa japanskim premijerom Šinzom Abeom.
Naruhito je prvi japanski car rođen posle Drugog svetskog rata, a njegov otac, car Akihito, prvi je japanski monarh koji je abdicirao u poslednja dva veka.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Car Naruhito PREUZEO TRON: Svetski lideri i članovi kraljevskih porodica u Japanu, evo KO JE SVE BIO na ceremoniji (FOTO)

Izvor: Blic, 22.Okt.2019

Japanski car Naruhito zvanično je preuzeo tron tokom ceremonije stare vekovima kojoj su prisustvovali predstavnici više od 180 država.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.