Uspostavljen dijalog po pitanju potencijalnog potpisivanja mirovnog sporazuma s Japanom

Izvor: Vostok.rs, 01.Jul.2019, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspostavljen dijalog po pitanju potencijalnog potpisivanja mirovnog sporazuma s Japanom

Predsednik Vladimir Putin izjavio je nakon pregovora sa premijerom Japana Šinzom Abeom da je uspostavljen dijalog po pitanju potencijalnog potpisivanja mirovnog sporazuma između te dve zemlje, ali da predstoji veoma težak posao.
On je takođe rekao da i Moskvu i Tokijo očekuje mukotrpan posao, kako bi se rusko-japanski odnosi izveli na novi, kvalitetniji nivo. Putin je rekao i da je jedna od tema bila postavljanje optičkog kabla po dnu mora između teritorije Rusije i Japana, kako bi se povećao protok informacije između te dve zemlje. Takođe, reči je bilo i o nuklearnoj tehnologiji, te su obojica lidera istakli saglasnost da bi i Rusija i Japan mogli u budućnosti zajednički da rade na projektima u trećim zemljama. Tokom sastanka je bilo reči i o situaciji na Korejskom poluostrvu, a Putin je tom prilikom naglasio da rešenje tog problema leži isključivo u diplomatskom i političkom procesu.
Pogledaj vesti o: Japan,   Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Morgulov: Revizija američko-japanskog sporazuma utiče i na potpisivanje mirovnog sporazuma

Izvor: Vostok.rs, 01.Jul.2019

Moguća revizija američko-japanskog sporazuma o bezbednosti može uticati na proces potpisivanja mirovnog sporazuma između Rusije i Japana, ali prvo treba videti da li će sporazum biti revidiran, pa tek onda davati ocene, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Igor Morgulov.. Odgovarajući...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.