Uhapšena odbegla članica kulta odgovornog za napad na metro u Tokiju

Izvor: Blic, 04.Jun.2012, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena odbegla članica kulta odgovornog za napad na metro u Tokiju

Japanka Naoko Kikuči (40), jedna od dva preostala odbegla člana kulta "Aum Širinkjo", odgovornog za napad nervnim gasom na metro u Tokuju 1995. godine, uhapšena je danas.

Japanska televizijska stanica "NHK" i drugi mediji, pozivajući se na izvore iz policije, javili su da je Kikuči primećena i uhapšena u gradu Sagamihara, udaljenom oko 30 kilometara jugozapadno od Tokija.

Ona je tražena prema optužbama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za ubistvo 1995. godine. Policija nije želela da potvrdi medijske izveštaje.

Članovi kulta, koji su imali arsenal hemijskog, biološkog i konvencionalnog naoružanja kako bi se obračunali sa vladom, bacili su nervni gas sarin u podzemnoj željeznici u Tokiju pri čemu je poginulo 13, a povređeno više od 6.000 ljudi.

Skoro 20 članova kulta je osuđeno zbog napada u nekoliko desetina drugih optužbi. Jedan od lidera kulta Šoko Osahara osuđen je na smrt.

Makoto Hirata, osumnjičen za učešće u napadu, predao se krajem decembra policiji, dok je deset dana kasnije isto postupio i Akemi Saito.

U bekstvu je još Katsuja Takahaši (54).

Povezane vesti: Policija uhapsila organizatora napada na navijače Partizana Srbi u Crnoj Gori prevarili 16 firmi za 29.000 evra Šestogodišnjakinja privedena i optužena za napad Albanski hakeri napali srpske sajtove u znak odmazde Zbog nemara uhapšena 22 policajca u Iraku nakon bekstva zatvorenika

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uhapšena članica ozloglašenog kulta

Izvor: Mondo, 04.Jun.2012

Japanka Naoko Kikuči (40), koja je jedna od dva preostala odbegla člana kulta "Aum Šinrikjo" odgovornog za napad nervnim gasom na metro u Tokiju 1995, uhapšena je danas, javili su japanski mediji.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.