Udruženje Adligat potpisalo protokol o saradnji sa Društvom Japan-Srbija

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2019, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje "Adligat" potpisalo protokol o saradnji sa Društvom Japan-Srbija

Stigao poziv iz Japana.

U Japanu je potpisan protokol o saradnji između Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat“ i Društva Japan – Srbija koje okuplja prijatelje Srbije u Japanu uz podršku ambasadora Republike Srbije gospodina Nenada Glišića.

Gospodin Nagai Tadaši Nagai, predsednik Društva Japan – Srbija i dugogodišnji ambasador Japana u Srbiji pozvao je Viktora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Lazića, predsednika Udruženja Adligat, da postane počasni član ovog Društva.

Duštvo Japan – Srbija jedino je ovakvo udruženje u Japanu. Okuplja oko tri stotine članova, najviše Japanaca koji su na neki način vezani sa Srbijom ili su, čitajući i slušajući o Srbiji, najviše upravo zahvaljujući aktivnostima Društva Japan – Srbija, zavoleli našu zemlju.

PLATILA JE GLAVOM: Film o ratnoj reporterki koja je izgubila oko, a zatim i život! (VIDEO)

Društvo Japan – Srbija će pomoći formiranje zbirke o Japanu u Adligatu, dok će ova dva udruženja zajedno raditi na unapređenju kulturnih veza između Japana i Srbije zajedničkim organizovanjem izložbi i predavanja, objavljivanjem tekstova o Japanu u Srbiji i o Srbiji u Japanu, razmenom informacija, te sistematskim povezivanjem institucija i pojedinaca.

Ovo društvo izdaje i časopis o svojim aktivnostima na japanskom, ali sa srpskim imenom „Prijatelji“. Ovom prilikom je Adligatu poklonjen komplet od 56 brojeva ovog časopisa, kao i drugi materijali koji svedoče o prijateljstvu dve zemlje.

Do uspostavljanja kontakata između Adligata i Društva Japan – Srbija došlo je na inicijativu ambasadora Srbije u Japanu gospodina Nenada Glišića koji smatra da će potpisivanjem ovog protokola kulturna razmena između naših država još više biti unapređena. Gospodin Glišić je istakao da su Društvo Japan – Srbija, njegovi članovi i lično gospodin Tadaši Nagai učinili mnogo na promociji Srbije u Japanu i izrazio im je duboku zahvalnost za višedecenijskoj ljubavi koju gaje prema našem narodu i zemlji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.