JOŠ JEDNA MEDALJA! Delfini u finalu posle drame, ni sudije nisu pomogle Špancima

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021, 12:49

JOŠ JEDNA MEDALJA! Delfini u finalu posle drame, ni sudije nisu pomogle Špancima

Protiv Grka branimo zlato

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale Olimpijskih igara posle pobede nad selekcijom Španije 10:9.

Delfini su u četvrtfinalu eliminisali Italijane (10:6), dok je Španija bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država (12:8). Crvena furija je do sada jedini tim na Igrama koji je slavio u svim mečevima, a neporaženi su još i Grci, koji su zabeležili jedan remi.

Srbija i Španija odigrale su već jednu utakmicu u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tokiju, a naša selekcija poražena je sa jednim golom razlike (12:13).

Pobenik ovog duela igraće u borbi za zlato sa Grčkom, koja je ranije savladala Mađarsku sa 9:6.

Vaterpolisti Srbije u prestonici Japana brane olimpijsko zlato osvojeno u Riju 2016. godine.

Polufinalni susret iz Tokija možete uživo pratiti na Srbiji Danas.

Filipović za prednost! Pola minuta do kraja.

Ni ogromna pomoć sudija ne poamže. Srbija stiže do izjednačenja!

Neverovatna odluka rumunskog arbitra koji je pripisao gol Špancima, iako lopta nije bila ni na gol liniji. Burna reakcija našeg golmana na ovako nepravedan postupak.

Gol Srbije! Postignut je po isključenju španskog vaterpoliste, koji su sve vreme gledali ka sudiji, a ne u loptu. To su iskoristili naši momci i dali gol. Blista na golu i golman Mitrović.

Hobotnica na golu Španije zaustavila je svaki napad srpske reprezentacije. Sistemskim akcijama, stigli su Španci i do "plus tri", ali u samom finiđu deonice uspeli smo da damo gol i uvedemo meč u neizvesnih odlučujućih osam minuta.

Posle pet minuta igre u drugom poluvremenu, aktuelan je rezultat sa petominutne pauze. Ni jedna ni druga ekipa ne uspevaju da postignu pogodak. Odbrane su zategnute do perfekcije.

Naši igrači su uspeli da smanje na 3:4, ali su Španci posle dva igrača više ponovo vratili "plus dva". Neverovatno zvuči podatak da smo u većini protivničkih napada igrali bez dvojice isključenih igrača i uspevali da odolimo gotovo svim naletima Španaca. U samom finišu druge četvrtine smanjili smo zaostatak na 4:5.

Besprekornu defanzivu prikazali su vaterpolisti crvene furije u drugoj četvrtini. Dosta promašaja sa naše strane, dok rival u visokom procentu uspeva da realizuje prilike koje mu se ukažu.

Protivnik je prednost smanjio posle velike greške Srbije, kada su izgubili loptu na svojoj polovini. Pogodak za izjednačenje stigao je posle dobrog pozicionog napada Španije.

Španci ponovo brži u sprintu.

Uspeo je tim Srbije da postigne još jedan gol. Strelac je bio Andrija Prlainović posle lepe akcije. Španci nisu uspeli da dođu do gola iako su u poslednjim sekundama imali čak dva igrača više.

Tek posle šest minuta igre postignut je prvi gol. Vodi naš tim pogotkom kapitena Filipa Filipovića. Obe ekipe igraju odličnu odbranu.

Polovina prve četvrtine je prošla, mreže i dalje miruju. Španci su imali u dva navarata igrača više, ali nisu iskoristili to. Ponovo blista golman Mitrović.  Naši su pokušavali sa distance, ali bezuspešno.

Prvi napad imali su vaterpolisti Španije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.