U ovoj zemlji kompanije obavezuju žene da nose štikle

Izvor: B92, 21.Nov.2019, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ovoj zemlji kompanije obavezuju žene da nose štikle

Istraživanje sprovedeno u Japanu pokazalo je da su žene u svakoj desetoj kompaniji u toj zemlji dužne da nose štikle ili cipele s visokom petom.

Istraživanje je sprovela Konfederacija japanskih sindikata, a od 1.000 ispitanika, koliko je obuhvaćeno anketom, 12 odsto ih je pravila o odevanju na poslu ocenilo kao "neprimerena".

Ukupno 57 odsto ispitanika navelo je da su primorani da se pridržavaju procedura >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o oblačenju, kao i drugih pravila, a osam odsto žena je izjavilo da su primorane da budu našminkane na poslu.

Istraživanje je takođe pokazalo da su žene u svakoj desetoj kompaniji u Japanu dužne da nose štikle, a pravila oblačenja najstroža su kod zaposlenih u hotelima i restoranima.

Takođe, rezultati istraživanja pokazuju da zastupljenost žena na menadžerskim pozicijama u toj zemlji iznosi 13 odsto.

Najmanje 11 odsto muških ispitanika u anketi je reklo da su dužni da nose odelo na poslu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.