U Japanu zbog svinjske kuge usmrćene 753 svinje

Izvor: B92, 15.Sep.2019, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Japanu zbog svinjske kuge usmrćene 753 svinje

Tokio -- Nakon što su ustanovile da su zaražene svinjskom kugom, japanske službe su u prefekturi Saitama severno od Tokija usmrtile 753 svinje, preneo je list Jomiuri.

Takođe je zaustavljena isporuka iz druge dve farme na području na kojem je izbila zaraza, preneo je Rojters.

Japanske vlasti prošle godine potvrdile su prvu epidemiju svinjske kuge u poslednjih 26 godina, a bolest je tada otkrivena na farmi u prefekturi Gifu, u centralnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Japanu.

Bolest otkrivena u Japanu drugačija je od smrtonosne afričke svinjske kuge kojom je bila pogođena Kina, objavilo je ranije japansko ministarstvo poljoprivrede. Oboljenje koje je otkriveno u Japanu poznato je i kao svinjska kolera, pogađa domaće i divlje svinje i nije zarazna za ljude.

Japan je, inače, deseti najveći proizvođač svinjetine na svetu s izvozom vrednim 111 miliona dolara.

Cene svinjetine u Kini, koja je najveći potrošač mesa, dostigle su rekordni nivo nakon izbijanja afričke svinjske kuge.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Japan zbog svinjske kuge usmrtio 753 svinje

Izvor: RTV Pink, 15.Sep.2019

Nakon što su ustanovile da su zaražene svinjskom kugom, japanske službe su u prefekturi Saitama, severno od Tokija, usmrtile 753 svinje , preneo je danas list Jomiuri.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.