Izvor: RTS, 15.Apr.2021, 08:01

U Japanu je isključuju mogućnost otkazivanja Olimpijskih igara

Visoki zvaničnik vladajuće partije u Japanu rekao je da otkazivanje Olimpijskih igara u Tokiju i dalje ostaje opcija, ako situacija sa koronavirusom postane još teža.
„Ako bude delovalo da je nemoguće da se Igre održe, onda moramo i definitivno da stanemo", rekao je Tošihiro Nikai.

„Ako će Olimpijske igre da šire infekciju, pa zašto bismo održavali takve igre?", dodao je on.
Nikai, prenosi Rojters, u Japanu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << važi za političara koji sa više direktnosti govori ono što se, možda, izbegava u javnom diskursu. Njegovi komentari se često tumače kao stav većine, ali većine koja, iz nekog razloga, taj stav još uvek javno ne iznosi.
Olimpijske igre su već odlagane, naravno, s obzirom da je trebalo inicijalno da budu održane 2020. godine.
Navijači van Japana neće imati pristup Igrama.
Olimpijska baklja se pronosi Japanom, ali svedenije, uz poštovanje protivpandemijskih mera. U Japanu je porastao broj slučajeva koronavirusa u prethodnom periodu, a upravo Tokio prednjači.
Pogledaj vesti o: Japan,   Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostaje opcija otkazivanja Olimpijade u Tokiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Apr.2021

Visoki zvaničnik vladajuće stranke u Japanu Toširo Nikai izjavio je da i dalje postoji opcija otkazivanja Olimpijskih igara u Tokiju ukoliko se pogorša situacija sa virusom korona, javila je u četvrtak (15. aprila) agencija Kjodo. Do planiranog početka velikog takmičenja ostalo je manje od 100...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.