Treće finale, treći pehar: Medvedev šokirao Nišikorija i osvojio Tokio

Izvor: B92, 07.Okt.2018, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treće finale, treći pehar: Medvedev šokirao Nišikorija i osvojio Tokio

Ruski teniser Danil Medvedev pobedio osvojio je titulu na turniru serije 500 u Tokiju pošto je sa 2-0 pobedio domaćeg tenisera Keija Nišikorija.

Rusu je bilo potrebno samo sat vremena i četiri minuta igre da bi sa 6:2, 6:4 pobedio 12. tenisera planete.

Medvedev je član nove generacije tenisera, na turnir je došao kao 32. igrač sveta, a ovo mu je treća titula u isto toliko finala.

Medvedev >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je posle brejka u četvrtom gemu došao do 4:1 u prvom setu i novim brejkom za 6:2 samo potvrdio njegovo osvajanje.

U drugom je borba bila nešto neizvesnija, Rus nije iskoristio jednu šansu u trećem gemu kada se Nišikori spasao, ali nije mogao da izbegne poraz jer je poklekao u poslednjem gemu meča.

Medvedev je imao 5:4, Nišikori je servirao i izgubio dva poena uzastopno za 40:15 i meč lopte svog rivala, Medvedev je priliku iskoristio i pobedio.

Pre ovog turnira, Rus je ove godine osvajao turnire u Vinston Salemu i u Sidneju. On bi od ponedeljka trebalo osvane kao 22. teniser na planeti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.