Tokio najbolje pripremljen domaćin OI u poslednje vreme

Izvor: B92, 06.Dec.2018, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokio najbolje pripremljen domaćin OI u poslednje vreme

Predsednik MOK Tomas Bah i članovi te organizacije rekli su da je Tokio jedan od najbolje pripremljenih gradova domaćina Olimpijskih igara u poslednje vreme.

Tokio ima problema uoči Olimpijskih igara 2020. godine, ali malih u poređenju sa organizacijom takmičenja pre dve godine u Rio de Žaneiru.

Šef inspekcijskog tima MOK Džon Kouts završio je danas trodnevnu posetu Tokiju.

On je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je velika briga organizatora toplo vreme koje se očekuje za vreme Igara. Organizatori predlažu da maratonska trka počne između 5.30 i 6 časova ujutro, a termini nekoliko ragbi mečeva promenjeni su za jutarnje sate.

Takođe, organizatori imaju problema da ostanu u okviru operativnog budžeta od 5,3 milijarde dolara. To je budžet za organizaciju samih Igara, odvojen od budžeta koji obezbeđuje japanska vlada za pripremanje grada za takmičenje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tokio najbolje pripremljen domaćin OI u posljednje vrijeme

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Dec.2018

Predsjednik MOK Tomas Bah i članovi te organizacije rekli su da je Tokio jedan od najbolje pripremljenih gradova domaćina Olimpijskih igara u posljednje vrijeme.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.