Studija: Uskoro akumuliranje plastike zbog odbijanja Kine da prihvati otpad

Izvor: Beta, 20.Jun.2018, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studija: Uskoro akumuliranje plastike zbog odbijanja Kine da prihvati otpad

Grupa naučnika saopštila je danas da će odluka Kine da više ne prihvati plastični otpad iz drugih zemalja rezultirati akumulacijom plastike širom sveta, pozivajući bogate zemlje da nadju rešenje.Naučnici su u novoj studiji pokušali da odrede uticaj kineske zabrane uvoza plastičnog otpada na globalnom planu i naveli da će se zemlje u svetu do 2030. godine suočiti sa više od 122 miliona tona plastičnog otpada.Prema njihovim rečima, Kina je uvezla od 1992. godine više od 115 miliona tona plastičnog otpada.Bogate zemlje kao što su SAD, Japan i Nemačka dugo su slale plastiku za recikliranje u Kinu, ali je nedavno ta zemlja saopštila da više ne želi da bude najveća svetska deponija za plastiku.Studija je objavljena danas u novom broju časopisa Sajens advensiz (Sciece Advances).
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NE ŽELE DA BUDU SVETSKA DEPONIJA! KINA VIŠE NE PRIHVATA PLASTIČNI OTPAD DRUGIH ZEMALJA: Evo kakve pogubne posledice bi to moglo da ima po ceo svet!

Izvor: Kurir, 20.Jun.2018

Grupa naučnika saopštila je danas da će odluka Kine da više ne prihvati plastični otpad iz drugih zemalja rezultirati akumulacijom plastike širom sveta, pozivajući bogate zemlje da nađu rešenje.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.