Strah od skupljeg zaduživanja srušio azijske indekse

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Apr.2018, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strah od skupljeg zaduživanja srušio azijske indekse

TOKIO – Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica znatno pale, kao i na Wall Streetu dan prije, jer su prinosi na američke obveznice dosegnuli ključnu razinu od 3 posto, pa kompanije upozoravaju da im rastu troškovi kreditiranja.

Prinosi na 10-godišnje američke obveznice dosegnuli su jučer, po prvi put nakon četiri godine, psihološki važnu razinu od 3 posto.

Posljednji puta kada su prinosi bili na tako visokim razinama u 2014. godini sklonost ulagača >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << prema riziku naglo je pala, što je pritisnulo tržišta dionica.

Rast prinosa na obveznice, naime, ne odgovara tržištima dionica jer zbog toga rastu troškovi zaduživanja kompanija i jer bi ulagači mogli dio svojih sredstava preusmjeriti iz dionica u obveznice.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.