Šta se dogodi kada kupac želi električni automobil, a prodavac ga nema u ponudi

Izvor: B92, 14.Dec.2019, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se dogodi kada kupac želi električni automobil, a prodavac ga nema u ponudi

Iako sve više auto-kompanija nudi bar jedan model na struju, ima i onih koje još nisu izbacili na tržište svoj prvi električni automobil. Među njima je i japanski Infiniti, premijum brend kompanije Nissan kome je glavno tržište Severna Amerika.

Infiniti kasni sa lansiranjem svog prvog elektroautomobila, koji bi, kako je planirano, u prodajne salone trebalo da stigne tek 2021. godine. Međutim, šta ako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klijent od prodavca vozila ove marke zatraži baš auto na struju?

Upravo to se dogodilo zaposlenima u Infinitijevom salonu u Šerbruku, u Kanadi. Jedan verni kupac automobila japanskog brenda odlučio je da "pređe na struju" i svoj stari Infiniti zameni novim - na baterije. Problem je nastao kad je saznao da Infiniti u ponudi nema model sa isključivo električnim pogonom.

U Infinitiju su se držali izreke da je mušterija uvek u pravu i dosetili se kako da klijentu ispune želju. Ali, umesto da mu, recimo, ponude električni Nissan Leaf, koji dolazi iz iste kuće, odlučili su da mu isporuče Teslu i to Model 3. Kako su rekli, to je ipak samo privremeno rešenje, do 2021, kada će se pojaviti najavljeni Inifiniti na električni pogon.

Vlasnicima ovog Infinitijevog salona očigledno je bilo važno da zadrže vernog kupca, pa makar i na ovaj način, jer veruju da će se i u budućnosti držati svoje omiljene marke, a čitavu priču su objavili na svojoj Fejsbuku stranici shvativši njen marketinški potencijal.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.