Srpkinje poražene posle trilera sa Brazilom na startu Svetskog kupa

Izvor: B92, 14.Sep.2019, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpkinje poražene posle trilera sa Brazilom na startu Svetskog kupa

Odbojkašice Srbije poražene su od Brazila sa 3-2 u setovima (20:25, 25:23, 18:25, 25:22, 12:15) na startu Svetskog kupa u Japanu.

Srpkinje su otputovale u Japan nepunih nedelju dana nakon što su odbranile titulu prvaka Evrope u Turskoj.

Selektor Zoran Terzić nije sa ekipom, već je na njegovom mestu pomoćnik Aleksandar Vladisavljev.

Srbija je na početak Svetskog kupa došla bez dobrog dela tima koji je pokorio Evropu. Izostale su Tijana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bošković, Brankica Mihajlović, Mina Popović, Maja Ognjenović...

Oslabljena ekipa Srbije nije dobro počela meč i Brazile, koje su motivisane i u jakom sastavu došle na Svetski kup, bile su ubedljive u prvom setu.

U drugom setu su se stvari obrnule i Srbija je bila ta koja je imala inicijativu. Brazilke su vodile samo u jednom trenutku, nakon što su napravile seriju 5:0, ali to nije bilo dovoljno da se dođe do 2-0.

Srbija je nastavila da igra dobro i vodila 11:8 u trećem setu, ali su se Brazilke držale. Bio je egal, 15:15, a onda je usledila furiozna serija južnoameričkog sastava za kraj i novo vođstvo u setovima.

Kapiten Ana Bjelica prevodila je ovaj sastav, a veoma dobra i izuzetno korišćena bila je Bianka Buša, koja je na kraju meča imala preko 40 napada.

Tokom četvrtog seta viđena je rezultatska klackalica, obe ekipe su imale po tri poena prednosti, ali se u egalu ušlo u finiš, bilo je 21:21.

Odličnom završnicom Srbija je uspela da meč uvede u peti set.

Selektor Vladisavljev je bio primoran da već na startu odlučujućeg dela igre pozove tajm-aut, jer je bilo 0:4.

On je uspeo da razdrma svoje igračice, koje su napravile veliku seriju i povele sa 8:7. Ali, tu nije bio kraj drami.

Brazilke su ponovo došle do +9, ali se Bjelica i Buša nisu dale, pa smo videli novo izjednačenje.

Nažalost, na 12:13 ni Buša ni Bjelica nisu uspele da prođu, Brazilke su uspele da dođu do meč lopte, a nedugo zatim da je iskoriste.

Naredni meč Srpkinje igraju u nedelju od 7 ujutru protiv Sjedinjenih Američkih Država.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Umorna i desetkovana Srbija namučila Brazil

Izvor: MozzartSport.com, 14.Sep.2019

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, taze (ponovo) šampion Evrope odigrala je prvi meč na 13. izdanju Svetskog kupa u ovom zaista neverovatnom letu pretrpanom takmičenjima. Plave su u Hamamcuu u prvom kolu prve faze Svetskog kupa pružile odličnu partiju, ali nisu uspele protiv odlilčnih...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.