Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2021, 14:02

Srbi "zapalili" bazen u Tokiju: Forma je tempirana, Australija razmontirana!

Sjajna igra Delfina i ubedljivo slavlje protiv selekcije koja je pre dva dana savladala Hrvatsku - 14:8

Prva dva meča na turniru donela su raznorazne komentare o tome kao srpski Delfini više nemaju onu prepoznatljivu snagu kojom su dolazili na prethodne velike turnire, ali su izabranici Dejana Savića to danas brutalno demantovali. I to protiv Australije, koja je pre samo dva dana slomila snažnu Hrvatsku. Srbija je zaigrala demonstrirala silu kao u svojim najslavnijim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << danima i slavila sa ubedljivih - 14:8

A moglo je da bude još ubedljivije, da Savić nije svesno oborio ritam u završnici meča i sačuvao svom timu dovoljno energije za mečeve Hrvatskom i Crnom Gorom, koji će odlučivati o plasmanu u vrhu tabele. Delfini su se ovom pobedom probili do druge pozicije na tabeli grupe A, gde će želeti da ostanu do kraja ovog dela takmičenja.

O kakvoj se demonstraciji sile radilo u Tokiju dovoljno govori i podatak da je na kraju prvog poluvremena rezultat bio 10:1 za Srbiju. Naši reprezentativci su prvu četvrtinu rešili u svoju korist rezultatom 6:0, a drugu 4:1. Već u trećoj malo su počeli da pogađaju i protivnici, pa je na kraju tog perioda bilo 11:3 za Srbiju. Australija je naizgled bila dominantnija samo u četvrtoj četvrtini, kada je protivnik dolazio do šest golova zaostatka (5:11 i 6:12), potom i do više nego prihvatljivih 8:13, ali je konačan rezultat postavio Dušan Mandić.

Najefikasniji u pobedničkom upravo je bio Dušan Mandić sa četiri gola, Strahinja Rašović je postigao, dok je dva dao Andrija Prlainović. Kod indisponiranih Australijanaca dva gola jedao Blejk Edvards.

Srbija svoj naredni meč igra za dva dana protiv Hrvatske, dok je 2. avgusta zakazan okršaj sa Crnom Gorom.

GRUPA A:

Mađarska - Južna Afrika 23:1

SAD - Italija 11:12

Grčka - Japan 10:9

GRUPA B:

Španija - Kazahstan 16:4

Hrvatska - Crna Gora 13:8

Srbija - Australija 14:8

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.