Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2021, 19:05

Srbi u Tokiju, dan sedmi: Novak se bori za dva odličja, Zorana juri finale i prvu medalju

Prvi reket sveta bi mogao da obezbedi dve medalje, uz pomoć Nine Stojanović u miksu, a bodrićemo i Andreja Barnu, Zoranu Arunović, Jasminu Milovanović i Jovanu Arsić

Šesti dan na Olimpijskim igrama u Tokiju okončan je bez odličja za Srbiju. Zasad su naši sportisti sakupili četiri medalje (zlatnu, srebrnu i dve bronzane), što našu zemlju stavlja na 24. mesto u generalnom plasmanu. Ostvareni su u danu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za nama ipak neki jako dobri rezultati.

Novak Đoković je deklasirao Keija Nišikorija i domogao se polufinala tenirskog turnira u Tokiju. Igraće i u polufinalu miks dubla sa Ninom Stojanović, pa je u sve boljoj situaciji da Srbiji donese čak dve medalje. Šestog dana je Zorana Arunović bila najbolja tokom prvog dana kvalifiikacija u gađanju malokalibarskim pištoljem, dok je bokserka Nina Radovanović na borbu od medalje. Slavile su i odbojkašice, dok su košarkašice pretrpele poraz od Španije. Srpski veslači Vasić i Mačković su zauzeli peto mesto u finalu na 2000 metara, dok je Aleksandar Kukolj izgubio u osmini finala, te je Srbija ostala bez odličja u džudou.

Šesti dan nam nije doneo medalje, dok bi sedmi mogao da nam obezbedi bar dve. Novak Đoković će protiv Aleksandra Zvereva igrati za finale teniskog turnira u Tokiju, a potom će i u miksu dublu sa Ninom Stojanović pokušati da se preko ruskog tandema Vesnina - Karacev domogne još jednog finala i medalje.

Đoković će polufinale singla protiv Zvereva iz Nemačke igrati u drugom terminu na centralnom terenu što znači da ga opet na terenu možemo očekivati oko 10 časova kao danas. Sve zavisi od prvog meča na centralnom terenu u kojem se igra prvo polufinale muškog singla između Rusa Karena Kačanova i Španca Pabla Karenja Buste. Oni svoje polufinale počinju u 8.00 časova po našem vremenu i Novak izlazi na teren kada oni završe. Po lokalnom vremenu bi to trebalo da bude oko 17.00 časova što znači da ipak nije po onoj najvećoj vrućini.

Srpski miks igra treći meč po redu, što znači da bi oko podneva Novak i Nina mogli da ukrste koplja sa ruskim timom. Već u ranijim popodnevnim časovima bi bilans srpskih medalja mogao da bude jači za još dve.

Zorana Arunović je prvi deo kvalifikacija u pucanju malokalibarskim pištoljem završila na prvom mestu, dok je Jasmina Milovanović bila 31. Sutra u 2.00 posle ponoći po našem vremenu je na redu pucanje brzom paljbom, a osam najboljih će se plasirati u finale. Arunovićeva ima lepe šanse da se plasira među osam najboljih koji raspucavaju za medalje. Zorana do sada nije uspela da osvoji olimpijsko odličje.

Oko podneva po srednjoevropskom vremenu kreću i plivači u borbi za plasman u polufinale u disciplini 50 metara slobodnim stilom. Samo 16 plivača ide dalje, a naš Andrej Barna je u šestoj trci. Sa ubedljivo najboljim vremenom ulazi u trku (22.14).

Jovana Arsić se plasirala u C finale, osvojila je naša veslačica drugo mesto u svojoj grupi utešnog polufinala i veslaće za plasman od 12. do 18. mesta.

Evo kompletnog redosleda za takmičenja naših olimpijaca sedmog dana (termini su po našem vremenu, preuzeti sa zvaničnog sajta Olimpijskih igara u Tokiju):

1.45: veslanje (C finale: borba od 12. do 18. mesta), Jovana Arsić

2.00: streljaštvo (kvalifikacije 25 metara brzom paljbom), Zorana Arunović i Jasmina Milovanović

oko 10.00: tenis (polufinale singla), Novak Đoković - Aleksandar Zverev

oko 11.30: tenis (polufinale miks dubla), Novak Đoković/Nina Stojanović - Elena Vesnina/Aslan Karacev

12.12: plivanje (kvalifikacije 50 metara slobodnim stilom), Andrej Barna

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Od ostalih zanimljivih događaja izdvajamo mečeve u odbojci, rukometu, fudbalu...

02.00: rukomet (grupna faza), Argentina - Brazil

07.15. rukomet (grupna faza), Francuska - Španija

04.05: odbojka (grupna faza), Brazil - Sjedinjene Američke Države

13.00: ženski fudbal (četvrtfinale), Holandija - Sjedinjene Američke Države

14.45: odbojka (grupna faza), Rusija - Francuska

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.