Soni profitirao na video igricama zbog lokdauna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2021, 13:39

Soni profitirao na video igricama zbog lokdauna

Profit japanskog Sonija skočio je u periodu januar-mart osam puta u odnosu na isti lanjski kvartal, na 107 milijardi jena (982 miliona dolara), jer su se Japanci, koji su ostajali kod kuće zbog korona mera ograničenja kretanja, okrenuli video igricama i drugim vizuelnim sadržajima te kompanije.

Soni korporacija je izvestila danas da je u fiskalnoj godini, završenoj 31. marta, ostvarila rekordnu dobit od 1,17 biliona jena (11 milijardi dolara), što je otprilike dvostruko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << više od 582 milijarde jena iz prethodne fiskalne godine, prenosi AP.

Još uvek vlada velika potražnja za konzolom PlejStejšen 5 koja je puštena u prodaju prošle godine, navela je kompanija, precizirajući da je do sada prodala 7,8 miliona ovih uređaja širom sveta.

Ukupna prodaja Sonija u prvom tromesečju tekuće godine skočila je za 27 posto, sa prošlogodišnjih 1,7 biliona jena na 2,2 biliona jena (20 milijardi dolara). Soni je lani prijavio profit od 12,6 milijardi jena za period januar-mart.

Ipak, Soni predviđa pad profita od 44 procenta za fiskalnu godinu do marta 2022. godine, na 660 milijardi jena (šest milijardi dolara), jer bi faktori koji su uticali na rast dobiti u minuloj fiskalnoj godini mogli da iščeznu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Soni profitirao na video igricama zbog lokdauna

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2021

TOKIO - Profit japanskog Sonija skočio je u periodu januar-mart osam puta u odnosu na isti lanjski kvartal, na 107 milijardi jena (982 miliona dolara), jer su se Japanci, koji su ostajali kod kuće zbog korona mjera ograničenja kretanja, okrenuli video igricama i drugim vizuelnim sadržajima te ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.