Šinzo Abe odneo UBEDLJIVU POBEDU: Ovo su rezultati parlamentarnih izbora u Japanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2017, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šinzo Abe odneo UBEDLJIVU POBEDU: Ovo su rezultati parlamentarnih izbora u Japanu

Nova pobeda Abea

Japanski premijer Šinzo Abe osvojio je novi mandat glasovima birača na nacionalnim izborima danas, što je pokazao rezultat koji bi ga doveo u priliku da potvrdi prve promene u Ustavu države od kada je on uveden 1947. godine.

The latest reports say the ruling LDP coalition will go over 310. Enough to move forward with constitutional reforms. #JapanElection #衆院選

— aoki masaru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (@mazzy0108) October 22, 2017

Liberalno demokratska partija gospodina Abea i njenog koalicionog partnera bila je blizu 300 mesta od 465 dostupnih na izborima u donjem domu, sa skoro 90 odsto obrađenih glasova, kažu televizijske stanice. Završni zvanični rezultati će biti dostupni u ponedeljak.

Japanski premijer je iskoristio neuspeh opozicionih partija oko formiranja koalicije i bilo kakvog opozicionog saveza  i povratak u podršci za zakazivanje vanrednih izbora godinu dana pre zakonskog roka.

Tokom dvanaestodnevne kampanje, Šinzo Abe je pokrenuo glasanje u vidu referenduma o njegovom upravljanju ekonomijom i povodom sve učestalijih pretnji od Severne Koreje. Japanska privreda je u poslednjih godinu i po dana porasla kontinuirano, što je najduže za više od jedne decenije.

Očekivana velika pobeda za 63-godišnjeg Šinzo Abea postavlja ga na kurs da postane najsnažniji japanski premijer, to je svojevrsni rekord koji bi ostvario ako ostane na funkciji do novembra 2019. godine.

Šinzo Abe je nagovestio da će, nakon pobede na izborima, napustiti napore da revidira ustav države, cilj koji je imao od kada je prvi put postao premijer 2006. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.