Severna Koreja testirala još jedan projektil iznad Japana

Izvor: RTS, 15.Sep.2017, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja testirala još jedan projektil iznad Japana

Severna Koreja ispalila je još jedan projektil iz okoline Pjongjanga. Amerikanci i Južnokorejci analiziraju podatke o ovoj probi. Japan tvrdi da je raketa preletela ostrvo Hokaido a potom se srušila u Tihi okean.
Južnokorejski savet za nacionalnu bezbednost održao je hitnu sednicu nedugo pošto je objavljena vest o novom raketnom testu režima u Pjongjangu.

Japanska televizija NHK je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << objavila da je za projektil preleteo ostrvo Hokaido i srušio se u Tihi okean, oko 2.000 kilometara istočno od obala Japana.
Raketa je lansirana dan pošto je Pjongjang zapretio da će "potopiti" Japan i doneti Americi "pepeo i mrak" zbog podrške novom paketu sankcija Saveta bezbednosti UN protiv Severne Koreje.
Prošli test projektila, Pjongjang je izveo krajem avgusta, kada je severnokorejska raketa takođe preletela Hokaidu pre nego što se srušila u okean.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sjeverna Koreja ponovo lansirala raketu preko Japana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Sep.2017

Sjeverna Koreja je rano u petak ujutro po drugi put lansirala raketu koja je preletjela japansko sjeverno ostrvo Hokaido, saopštile su japanske i južnokorejske vlasti. Južnokorejsko ministarstvo odbrane je saopštilo da je reketa letjela 3.700 kilometara i dosegla maksimalnu visinu od 770 kilometara,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.