Pompeo u Seulu posle sastanka s Kim Džong Unom u Pjongjangu

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo u Seulu posle sastanka s Kim Džong Unom u Pjongjangu

Šef američke diplomatije Majk Pompeo doputovao je danas u Seul posle sastanka s liderom Severne Koreje Kim Džong Unom u Pjongjangu.

"Bio sam u Pjongjangu gde sam se sastao s Kimom. Napredujem u primeni ranije postignutih dogovora posle samita u Singapuru", naveo je Pompeo na Tviteru i dodao da zahvaljuje Kimu na sastanku.

To je četvrta poseta Pompea Pjongjangu.

Američki predsednik Donald Tramp nedavno je izrazio nadu da će se uskoro ponovo sastati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << s Kimom posle prvog samita održanog 12. juna u Singapuru.

Pompeo je obećao u Tokiju, gde se u subotu sastao s japanskim premijerom Šinzom Abeom, da će SAD u potpunosti koordinisati s Japanom i Južnom Korejom aktivnosti u vezi s denuklearizacijom Severne Koreje.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.