Sedam medalja za likovne radove mladih Subotičana na takmičenjima u Rumuniji, Kini i Japanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2021, 11:11

Sedam medalja za likovne radove mladih Subotičana na takmičenjima u Rumuniji, Kini i Japanu

Subotički osnovci i srednjoškolci, polaznici Likovne radionice „EmArt“, tokom proteklih 18 godina, svojim crtežima osvajali su nagrade na takmičenjima iz celog sveta. Ovih dana opet su potvrdili veliki umetnički potencijal i na nadmetanjima održanim u Rumuniji, Kini i Japanu osvojili - sedam medalja.

Crtanje je za mladu Subotičanku Mariju Rastović ljubav kojoj je posvećena od detinjstva. Kao polaznica Likovne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radionice „EmArt“, na takmičenju likovnih radova koje je održano u Kini, a na koje su pristigli crteži dece i mladih iz 26 zemalja, osvojila je bronzanu medalju.

„Na crtežu kojim sam se predstavila na takmičenju u Kini naslikala sam jednu patku na jezeru. Nije to bio moj najbolji rad pa nisam očekivala na ću postići neki veći uspeh na tom takmičenju. Ali, kada sam saznala da mi je doneo bronzanu medalju, bila sam oduševljena”, kaže Marija Rastović, dobitnica bronzane medalje na 51. Svetskom takmičenju dečjih likovnih radova održanom u Kini.

Pored Marije Rastović, bronzane medalje na Svetskom takmičenju likovnih radova u Kini, osvojile su i Teodora Gagić i Lidija Uzelac, takođe polaznice Likovne radionice „EmArt“ koju pohađaju deca i mladi uzrasta od pet do 15 godina, a koju vodi Emilija Grubanov Martinek, dobitnica „Savetosavske nagrade“.

„Za ovih 18 godina rada i postojanja, polaznici Likovne radionice su, izuzev iz Australije, osvojili više od 30 medalja, nagrada i priznanja na takmičenjima održanim širom sveta. Veoma sam ponosna na sve njihove nagrade i nadam se da će naši članovi nastaviti da i dalje nižu uspehe“, kaže Emilija Grubanov Martinek, rukovodilac Likovna radionica „EmArt“ iz Subotice.

Na Svetskom takmičenju likovnih radova u Japanu, na koji su pristigli crteži iz 45 zemalja sveta, Tamaš Gombaš osvojio je zlatnu, Nika Papac se okitila srebrnom, a Kiara Čepela bronzanom medaljom. Spisak nagrađenih polaznika „EmArt“-a uvećala je i Dorina Berenji, koja je na takmičenju u Rumuniji osvojila bronzanu medalju.

Mladim likovnim umetnicima nagrade je uručila Milanka Kostić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za obrazovanje i kulturu.

„Nagrade koje osvajaju potvrda su da su na ispravnom putu, putu koji će im omogućiti da sanjaju svoje snove kroz maštu, imaginaciju, inovaciju i lepotu. Čestitam vam, dragi naši mladi likovni stvaraoci, na uspehu koji ste postigli, čestitam vašoj mentorki na zalaganju, ali i vašim roditeljima koji vas podržavaju na vašem kreativnom i stvaralačkom putu“, poručila je Milanka Kostić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za obrazovanje i kulturu.

Uručujući nagrade mladim umetnicima, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje i kulturu Milanka Kostić čestitala je polaznicima Likovne radionice „EmArt“ što su na takmičenjima u Rumuniji, Kini i Japanu pobrali ukupno sedam odličja i poželela im da takve uspehe nižu i ubuduće, na svoj i ponos Subotice.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.