Samurajski bekhend Juičija Sugite

Izvor: RTS, 06.Apr.2020, 10:07

Samurajski bekhend Juičija Sugite

Vreme samoizolacije zbog sprečavanja širenja epidemije koronavirusa navelo je sportiste širom sveta da kreativno osmisle treninge ali i zabavu koju šire društvenim mrežama apelujući na ljubitelje sporta da ostanu kod kuće. I japanski teniser Juiči Sugita im se pridružio kreirajući samurajski tenis.
Kombinujući svoje tenisersko umeće i poznavanje tradicije svog naroda, Juiči Sugita >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je kreativno osmislio i počeo da vežba „ubistveni" samurajski bekhend i pridružio se vrhunskim sportistima pozivajući pratioce da ostanu kod kuće kako bi podržali borbu u obuzdavanju širenja koronavirusa.

Sva teniska takmičenja su suspendovana do 13. jula ali čim se sezona nastavi Sugita će svoju samurajsku veštinu demonstrirati i na terenu.
A društvene mreže su preplavljene objavama vrhunskih sportista i njihovih klubova sa apelima pratiocima da se odgovornim ponašanjem prema sebi i društvu pridruže borbi sa koronavirusom.
U objavama se prikazuju najrazličitije aktivnosti, od pojedinačnih i grupnih sinhronizovanih treninga u kućnim uslovima do šaljivih sadržaja, uz jedinstvenu poruku pratiocima da ostanu kod kuće.
Na drugoj strani, nažalost, bilo je i nekoliko slučajeva gde su sportisti kažnjeni zbog neodgovornog ponašanja i kršenja propisanih pravila.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.