STRAHINJA STEFANOVIĆ U TOKIO IDE PO MEDALJU: Sigurno NE ZNATE zašto ga zovu KOCKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Dec.2019, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAHINJA STEFANOVIĆ U TOKIO IDE PO MEDALJU: Sigurno NE ZNATE zašto ga zovu KOCKA

Nastupaće u sprintu na Olimpijskim igrama.

Strahinja Stefanović je velika uzdanica srpskog kajaka, a na Olimpijskim igrama u Tokiju od njega se očekuje dobar rezultat. Izbio je u prvi plan kada je avgustu osvojio je srebrnu medalju u jednosedu na 200 metara na Svetskom prvenstvu u Segedenu i tako se izborio da po prvi put nastupi na najznačajnijoj sportskoj smotri. U Olimpijskom komitetu bila je dilema da li će Novak Đoković ili Strahinja Stefanović biti sportista >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine u Srbiji za 2019. Nole je na kraju bio prvi (o čemu možete pročitati OVDE), ali ne bi bilo nezasluženo ni da je srpski kajakaš poneo ovo laskavo priznanje.

- To je i moj najveći san. Pre par godina kada sam bio mali to je bilo jako daleko, a evo vec sada je došlo vreme i za to da ispunjavam svoje snove i da uživam u tome.

- Uvedeno je par zanimljivih noviteta. Trener je super, a i selektor isto. Mislim da će saradnja biti odlična i da ćemo svi zajedno doći do Tokija i pokazati šta znamo.

- Pritisak uvek postoji, pogotovo što je moja disciplina sprinterska i moraš biti fokusiran. Svakako se radi na svemu tome i kao sto sam već i mogao da pokažem, sada ću biti još bolji, jer ulazim u trke dosta iskusniji i opušteniji.

- Kada sam bio mali, bio sam sav kockast i zbog toga su me tako prozvali. Evo i danas posle mnogo godina sam ostao Kocka.

- U slobodno vreme pronalazim način da se sto više opustim i da se iskuliram kako bi se oporavio od treninga i kako bi nastavio dalje.

LIČNA KARTA:

Ime i prezime: Strahinja Stefanović

Datum rođenja: 7.3.1998.

Mesto rođenja: Novi Sad

Visina: 170 cm

Težina: 81 kg

Svetsko prvenstvo:

2019. Segedin – srebrna medalja (K1-200)

2018. Montemor Oveljo – 16. mesto (K-4 500)

Evropsko prvenstvo:

2019. Račice – srebrna medalja (K1-200)

2018. Beograd – 7. mesto (K-2 500)

Svetsko prvenstvo za mlađe seniore:

2018. Plovdiv – srebrna medalja (K-1 200)

Evropsko prvenstvo za mlađe seniore:

2018. Auronzo – 9. mesto (K-1 200)

2016. Plovdiv – 4. mesto (K-1 200)

Svetsko prvenstvo za juniore:

2015. Montemor Oveljo – 4. mesto (k2-200)

- Nema nikog koga bi baš želeo da sretnem tamo. To je najznačajnije takmičenje, ali ja sam pre svega fokusiran na trke i to mi je prioritet.

- Na kajak sam dosao sasvim slučajno, pored moga brata koji je trenirao dosta dugo. Nagovorio je i mene da probam i da osetim čari kajaka. Meni se to jako svidelo i ostao sam u čamcu sve do danas.

- Nisam baš očekivao medalju, ali sam znao da sam dobar i da mogu dobro da prođem. Dao sam svoj maksimum i uradio nešto savrseno, Što me je diglo i pokazalo koliko sam kvalitetan takmičar. Pored toga dalo mi je volje i motivacije da nastavim dalje i da pokažem jos puno toga.

Strahinja Stefanović je mlad takmičar, budući da je u martu napunio tek 21 godinu, a svi znaju da se u kajaku najbolji rezultati ostvaruju krajem treće decenije života. Bio je jedan je od glavnih kandidata za sportistu godine u Srbiji. Nije to ostvario ovoga puta, ali jasno je da će u narednim imati još prilika za to.

Pogledajte još slika Strahinje Stefanovića

Danasnje druzenje na sajmu sporta, bilo mi je drago druziti se.Pa se vidimo do nekog sledeceg puta🙂🙂

Објава коју дели Stefanovic Strahinja 🎲🎲🎲 (@stefanovicstrahinja) дана 24. Нов 2019. у 11:26 PST

#worldchampionship💪🥈

Објава коју дели Stefanovic Strahinja 🎲🎲🎲 (@stefanovicstrahinja) дана 21. Окт 2019. у 10:11 PDT

#worldchampionships Srebrna medalja 😆🥈👌💪

Објава коју дели Stefanovic Strahinja 🎲🎲🎲 (@stefanovicstrahinja) дана 4. Сеп 2019. у 1:59 PDT

Sutra u 11:41 u stazi 5.nastupam u finalu na Svetskom Prvenstvu.Drzite mi fige 😆😊🙏🙏💪☝👍👋

Објава коју дели Stefanovic Strahinja 🎲🎲🎲 (@stefanovicstrahinja) дана 23. Авг 2019. у 11:52 PDT

European Championship

Објава коју дели Stefanovic Strahinja 🎲🎲🎲 (@stefanovicstrahinja) дана 25. Јул 2019. у 11:50 PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.