Rusiji zaprećeno zabranom učešća na Igrama u Tokiju

Izvor: 011vodič.com, 23.Sep.2019, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusiji zaprećeno zabranom učešća na Igrama u Tokiju

Nova kampanja protiv ruskih sportista. Svetska antidoping agencija (WADA) upozorila je Antidoping agenciju Rusije da podaci koje je predala za poslednjih nekoliko godina nisu potpuni i da bi zbog toga sportistima iz te zemlje moglo da bude zabranjeno učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Na meču Dižon – Marselj, naša kladionica nudi kvotu 2.35 za pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << gosta.
Svetska agencija je pogrenula žalbeni postupak protiv ruske agencije zbog nepotpunih podataka. Ono što bi moglo da usledi je da WADA Antidoping agenciju Rusije proglasi nekompetentnom za antidoping testove. Takav potez značio bi dodatni pritisak na MOK da ruskim sportistima zabrani da se takmiče u Tokiju.
Na Zimskim olimpijskim igrama, sportisti iz Rusije nisu imali pravo da se nadmeću pod zastavom njihove države. Zbog sumnji u organizovano korišćenje dopinga ruski atletičari će na predstojećem Svetskom prvenstviu u Dohi da se pojave kao “nezavisni takmičari”.
WADA je ruskoj strani dala tri nedelje da objasni navodne izmene podataka iz moskovske laboratorije – rekao je predsednik Komisije za žalbe WADA Džonatan Tejlor.


The post Rusiji zaprećeno zabranom učešća na Igrama u Tokiju appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Sport, Rusija i doping: Da li će svim igračima biti zabranjeno da se takmiče

Izvor: Danas, 24.Sep.2019, 16:13

Getty ImagesRuski sportista Sportistima iz Rusija preti zabrana učešća na svim velikim sportskim događajima zbog „neslaganja“ laboratorijskih podataka, upozoravaju iz Svetske antidoping agencije. Rusi su dobili tri nedelje da objasne „nedoslednosti“ ili rizikuju da budu isključeni sa Olimpijskih...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.