Rusija: Južna Koreja i Japan podigli lovce da prate ruske tupoljeve

Izvor: B92, 22.Okt.2019, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Južna Koreja i Japan podigli lovce da prate ruske "tupoljeve"

Dva strateška aviona Tu-95MS redovno su letela nad neutralnim vodama Japanskog, Žutog i Istočnog kineskog mora, a Tokio i Seul podigli su lovce da ih prate

To je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi Sputnjik.

Avione dugog dometa pratile su posade borbenih aviona Su-35S i avion za radarski nadzor i praćenje A-50 VKS“, precizira se u saopštenju.

Ministarstvo je dodalo da su na određenim etapama rute posade Tu-95MS pratili južnokorejski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << avioni F-15 i F-16 i japanski F-2.

Takođe se naglašava da ruski piloti lete u strogom skladu sa Međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora, bez kršenja granica drugih država.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RUSKI BOMBARDERI GOSPODARE ISTOKOM: Tokio i Seul podigli avione da prate "BELE GALEBOVE"

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019

Ruski piloti lete u strogom skladu sa Međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora..Dva strateške aviona Tu-95MS izvršila su redovne letove nad neutralnim vodama Japanskog, Žutog i Istočnog kineskog mora, a Tokio i Seul podigli su svoje lovce kako bi ih pratili, saopštilo je Ministarstvo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.