Rekordan broj zaraženih u Japanu, najveći broj novih slučajeva u Irskoj od 22. maja

Izvor: B92, 08.Avg.2020, 09:50

Rekordan broj zaraženih u Japanu, najveći broj novih slučajeva u Irskoj od 22. maja

U Japanu je u protekla 24 sata potvrđen najveći broj slučajeva korona virusa na dnevnom nivou od početka pandemije.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je broj novozaraženih u poslednja 24 sata - 1.601. Japan četvrti dan zaredom beleži više od 1.000 novih slučajeva korona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << virusa, prenosi CNN.

Do sada je potvrđen 46.151 slučaj infekcije, a od kovid 19 umrle su 1.062 osobe.

Tokio je među najteže pogođenim gradovima, a proteklog dana potvrđena su 462 slučaja koronavirusa.

Guverneri prefektura u kojima je broj infekcija u porastu zatražili su od građana da izbegavaju putovanja tokom sezone godišnjih odmora, koja počinje ovog vikenda.

Irska očekuje značajno povećanje slučajeva kovid 19 u narednih nekoliko dana nakon što je u petak registrovano 98 novih slučajeva, najveći broj od 22. maja, izjavio je medicinski zvaničnik Ronan Glin.

Zbog porasta broja obolelih od koronavirusa ponovo su uvedene restriktivne mera u tri okruga, preneo je Rojters.

Restorani, kafei i pabovi moći će samo da služe hranu na otvorenom manjim grupama ljudi u neredne dve sedmice, a žiteljima će biti dozvoljeno da napuštaju svoj okrug samo u određenim situacijama.

"Sasvim je verovatno da ćemo imati značajan broj u narednih nekoliko dana. Uvođenje ovih mera od večeras neće rezultovati primetnom razlikom za barem nekoliko dana", rekao je Glin na konferenciji za novinare.

U Irskoj je danas broj slučajeva koronavirusa porastao za 98 na ukupno 26.470, preneo je portal Worldometers.

Broj preminulih porastao je za četiri na ukupno 1.772.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.