Rekonstrukcija vlade po japanski: Dodaš dve žene i sina bivšeg premijera da popraviš imidž

Izvor: B92, 11.Sep.2019, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija vlade "po japanski": Dodaš dve žene i sina bivšeg premijera da popraviš imidž

Tokio -- Japanski premijer Šinzo Abe rekonstruisao je svoju vladu kojoj je dodao dve žene i sina bivšeg premijera, da osveži vladin imidž.

Ame je istovremeno zadržao kontinuitet bezbednosne politike i trgovine okrenute ka SAD.

Abe, kome su srdačni odnosi sa američkim predsednikom Donaldom Trampom stub politike, zadržao je iste osobe na ključnim mestima u rekonstruisanoj vladi, objavljeno je danas. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Taro Kono koji je bio ministar spoljnih poslova imenovan je za ministra odbrane, dok je Tošimitsu Motegi, ministar zadužen za ekonomsku politiku sada šef diplomatije.

Ministar finansija Taro Aso, takodje dugogodišnji političar, zadržao je svoje mesto, kao i portparol vlade Jošihide Suga.

Premijer je uveo 13 novih ličnosti, medju kojima i dve žene koje su dobile portfelj unutrašnjih poslova i Olimpijade. Žene u vlasti obično privuku pažnju u Japanu koji dobija kritike da zaostaje u njihovom imenovanju na položaje u firmama i na političke funkcije.

Pažnju je privukao i novi ministar za životnu okolinu Šindžiro Koizumi, sin bivšeg premijera Juničira Koizumija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japanski premijer rekonstruisao vladu da joj osveži imidž

Izvor: Danas, 11.Sep.2019

Japanski premijer Šinzo Abe rekonstruisao je danas svoju vladu kojoj je dodao dve žene i sina bivšeg premijera da osveži vladin imidž dok je istovremeno zadržao kontinuitet bezbednosne politike i trgovine okrenute ka SAD. Članak Japanski premijer rekonstruisao vladu da joj osveži imidž se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.