Radioaktivna voda iz Fukušime bi mogla ići u okean

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2019, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radioaktivna voda iz Fukušime bi mogla ići u okean

Japanska kompanija Tokio Elektrik (Tepko) moraće da ispusti radioaktivnu vodu iz oštećene nuklearne elektrane Fukušima u Pacifik, jer nema dovoljno prostora za njeno skladištenje, saopštio je ministar životne sredine Japana Jošijaki Harada.

Tepko je sakupio više od milion tona kontaminirane vode iz cevi za hlađenje koje sprečavaju topljenje jezgra, od kada je elektrana oštećena u cunamiju 2011. godine, prenosi Rojters.

"Jedina opcija jeste da se ispusti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u okean, iako će cela vlada raspravljati o tome", rekao je ministar Harada novinarima.

Vlada Japana čeka, kako se navodi, izveštaj ekspertskog panela pre nego što donese konačnu odluku, jer do 2022. više neće biti prostora za skladištenje radioaktivne vode.

Iako nije saopšteno koliko vode bi trebalo ispustiti u okean, očekuje se da će zemlje u okruženju reagovati s negodovanjem na ove najave japanske vlade, prenosi Rojters .
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JAPAN ĆE UNIŠTITI PLANETU! MINISTAR ŠOKIRAO SVET: Radioaktivnu vodu iz Fukušime ćemo baciti u Tihi okean! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 10.Sep.2019

Japanska elektroenergetska firma Tokio Elektrik Pauer baciće radioaktivnu vodu iz svoje oštećene nuklearne elektrane Fukušima direktno u Tihi okean, izjavio je danas japanski ministar životne sredine, a prenosi Rojters.

Nastavak na Kurir...

Japanski ministar: Fukušima će morati da ispusti radioaktivnu vodu u okean

Izvor: Radio 021, 10.Sep.2019

Japanska kompanija Tokio Elektrik (Tepko) moraće da ispusti radioaktivnu vodu iz oštećene nuklearne elektrane Fukušima u Pacifik, jer nema dovoljno prostora za njeno skladištenje, saopštio je ministar životne sredine Japana Jošijaki Harada...Tepko je sakupio više od milion tona kontaminirane...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.