REVOLUCIJA među kriptovalutama: Japan se usudio na VELIKI KORAK, da li će ga drugi pratiti

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2018, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REVOLUCIJA među kriptovalutama: Japan se usudio na VELIKI KORAK, da li će ga drugi pratiti

Da li će uspeti...

Kriptovalute se razvijaju mnogo brže nego što zakonodavna tela mogu da ih prate. Zbog toga je Japan, možda najnaprednija nacija na svetu kada je u pitanju regulacija kriptovaluta, odlučio da ovoj industriji dozvoli da stvara i sprovodi sopstvena pravila.

Ako ovaj pristup uspe, sigurni smo da će ga isprobati i druge države.

Japanska Finansijska agencija dala je Japanskoj berzi virtualnih valuta da kreira >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pravila koja će štititi korisnike i sprečiti pranje novca.

Agencija je ovom telu dala i moć da sankcioniše berze za kršenje tih pravila.

Ovo je najnoviji potez vlade koja pokušava da uvede red i bezbednost na tržište kriptovaluta koje je doživelo nekoliko potresa u poslednjih nekoliko godina.

Jedan od najvećih je možda bio kolaps Mt. Gox-a, popularne berze za kriptovalute koja je u 2014. godini izgubila 450 miliona dolara zbog napada hakera, a u januaru ove godine pogođen je i Coincheck, a šteta se procenjuje na 500 miliona dolara.

Pratite nas na našem Instagram profilu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.