Proslavljeni pijanista Vladimir Milošević na NIMUS-u

Izvor: JužneVesti.com, 03.Nov.2019, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslavljeni pijanista Vladimir Milošević na NIMUS-u

Kompozijie Mocarta, Baha, Rahmanjinova, Šopena i Ravela na programu su šeste večeri Niških muzičkih svečanosti, a izvodiće ih širom sveta priznati pijanista Vladimir Milošević. Najistaknutiji pijanista svoje generacije zasviraće u sali niškog Simfonijskog orkestra u ponedeljak, 4. novembra.

Miloševića je 2013. godine Udruženje koncertnih umetnika proglasilo umetnikom u usponu i otvorilo brojna vrata. Širom Evrope i sveta je nastupao, držao predavanja, a snimao je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i radio na TV kanalima u Japanu, Brazilu, Maroku, Kanadi, Poljskoj i Izraelu.

Nastupao je sa filharmonijama iz Kejptauna i Johanesburga, Beogradskom filharmonijom, Simfonij­skim orkestrom Radio-televizije Srbije, KwaZulu Natal filharmonijom iz Durbana, Orkestrom Praške opere, Simfonijskim orkestrom Teatra Olimpico, Simfonijskim orkestrom grada Volongonga, Pomor­skom filharmonijom, Kamernim orkestrom Dušan Skovran, Simfonijskim orkestrom Camerata Serbica - navode u Niškom kulturnom centru.

Njegove izvedbe slavnih kompozitora niška publika će imati prilike da čuje u ponedeljak od 20 sati.

Ulaznice za NIMUS se mogu nabaviti svakog radnog dana od 9 do 19 sati u Simfonijskom orkestru, po ceni od 250 i 400 dinara.

Podsetimo, festival traje do 7. novembra, a kompletan repertoar dostupan je na sajtu NIMUS-a.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.