Pronađena tela drugog i trećeg pilota Su-34

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2019, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena tela drugog i trećeg pilota Su-34

Telo drugog pilota Su-34 pronađeno je bez znakova života u Japanskom moru, u oblasti u kojoj se sprovodi spasilačka operacija, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, a pronađeno je i telo trećeg pilota.

- Čamac koji je bio angažovan u spasilačkoj operaciji pronašao je i izneo na palubu spasilački splav s telom pilota Su-34 bez znakova života - navedeno je u saopštenju Ministarstva.

U operaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su angažovani avioni Tu-142, An-12, An-30 i helikopteri Mi-8. U oblasti gde su se piloti katapultirali angažovano je pet čamaca. Još šest brodova i čamaca Tihookeanske flote krenulo je u oblast u kojoj se traga za pilotima.

Спасатели нашли тело третьего лётчика Су-34 https://t.co/JDDTyhtykI pic.twitter.com/4d0IGGgZNQ

— RT на русском (@RT_russian) 18. јануар 2019.

U petak, 18. januara, na Dalekom istoku Rusije, u oblasti Japanskog mora, srušila su se dva lovca Su-34 nakon sudara u vazduhu. Avion An-12 kasnije je u oblasti katapultiranja pronašao spasilački splav jednog od pilota. Pilot Su-34 koji je bio na tom splavu je spasen i njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.