Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Dec.2018, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuta potraga za nestalim marincima u Japanu, proglašeni mrtvim

Američka vojska proglasila je jutros mrtvim petoricu marinaca koji su se vodili kao nestali posle sudara dva aviona tokom vežbe iznad Japana.

"Sve je učinjeno da nestali marinci budu pronađeni", rekao je general vojske SAD Erik Smit, zahvalivši američkim, japanskim i australijskim vojnicima koji su učestvovali u akciji.

Dva aviona američke vojske sa ukupno sedam članova posade sudarila su 6. decembra tokom vežbe iznad >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << japanske obale.

Jedan marinac je poginuo, a samo jedan pilot iz lovca F-18 preživeo je nesreću.

U avionu F-18 bila su dva člana posade, dok je u transportnom tipa C-130 bilo njih petoro. Avioni su poleteli iz baze Ivakuni na redovnu vežbu punjenja goriva u vazduhu.

U američkim bazama u Japanu stacionirano je više od 50.000 pripadnika vojske SAD.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kraj potrage za petoricom marinaca, proglašeni mrtvim

Izvor: B92, 11.Dec.2018

Tokio -- Američka vojska završila potragu za petoricom marinaca koji su se vodili kao nestali posle sudara dva aviona iznad južne obale Japana...Do sudara letelica je došlo tokom vežbe punjenja goriva u vazduhu...Nesreća se dogodila pre pet dana, a pet članova posade aviona "KC-130 herkules" zvanično...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.