Papa Franja upozorio svet: Posedovanje nuklearnog oružja je nemoralno

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2020, 18:55

Papa Franja upozorio svet: Posedovanje nuklearnog oružja je nemoralno

Papa Franja je danas obeležio 75. godišnjicu nuklearnog napada na Hirošimu pozivajući na mir i ponavljajući da je upotreba atomskog oružja i njihovo posedovanje nemoralno.

Franja je poslao poruku organizatorima obeležavanja godišnjice, podsećajući da se tokom posete Japanu 2019. godine molio na spomeniku mira u Hirošimi i susreo se sa preživelima, koje u toj zemlji zovu "hibakuša".

- Nikada nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bilo jasnije da bi, da bi mir mogao da procveta, svi ljudi morali da polože ratno oružje, a posebno najmoćnije i destruktivnije: nuklearno oružje koje može osakatiti i uništiti čitave gradove, čitave države - rekao je Franja.

Sveta Stolica bila je među prvim zemljama koje su potpisale i ratifikovale novi UN sporazum o zabrani nuklearnog naoružanja, a sam Franja otišao je dalje od bilo kog pape pre njega, rekavši 2017. godine da je ne samo upotreba, već posedovanje atomskog oružja "za osudu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Papa: Posedovanje nuklearnog oružja nemoralno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2020, 02:02

Papa Franja je obeležio 75. godišnjicu nuklearnog napada na Hirošimu pozivajući na mir i ponavljajući da je upotreba atomskog oružja i njihovo posedovanje nemoralno...Franja je poslao poruku organizatorima obeležavanja godišnjice, podsećajući da se tokom posete Japanu 2019. godine molio na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.