Penzijsko-investicioni fond Japana u gubitku 165 milijardi dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2020, 10:45

Penzijsko-investicioni fond Japana u gubitku 165 milijardi dolara

Japanski državni penzijsko-investicioni fond (GPIF), jedan od najvećih u svetu, izvestio je danas o rekordnom gubitku od 17,71 biliona jena (164,74 milijarde dolara) u kvartalu januar-mart, zbog pada akcija na globalnim tržištima izazvanog pandemijom Kovid-19.

GPIF je tokom tri meseca zabeležio negativan povrat na ukupna uložena sredstva u akcije od 10,71 posto u poređenju s dobitkom od 4,61 odsto u prethodnom kvartalu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi se u saopštenju, a prenosi Rojters.

Fond, koji je na kraju marta upravljao imovinom u vrednosti od 150,6 biliona jena, svetska finansijska tržišta pomno prate zbog njegovog gigantskog obima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Penzijsko-investicioni fond Japana u rekordnom gubitku

Izvor: B92, 03.Jul.2020

Tokio -- Japanski državni penzijsko-investicioni fond (GPIF) izvestio je danas o rekordnom gubitku od 17,71 biliona jena...Japanski državni penzijsko-investicioni fond, jedan od najvećiu u svetu, objavio je rekordni gubitak od 17,71 biliona jena (164,74 milijarde dolara) u kvartalu januar-mart zbog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.