PRVI SLUČAJ DOPINGA U TOKIJU: Igre završene za olimpijsku vicešampionku (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2021, 05:37

PRVI SLUČAJ DOPINGA U TOKIJU: Igre završene za olimpijsku vicešampionku (FOTO)

Pozitivna na testiranju na ljudski hormon rasta.

Nigerijska sprinterka Blesing Okagbare diskalifikovana je sa Olimpijskih igara u Tokiju pošto je bila pozitivna na antidponig testovima koji su održani van takmičenja 19. jula. Okagbare, olimpijska vicešampionka u skoku u dalj iz Pekinga, je bila pozitivna na ljudski hormon rasta i to je prvi slučaj dopinga na Olimpijskim igrama u Tokiju, a za nju su Igre završene.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Jednica za integritet atletike izdala je saopštenje o pozitivnom nalazu Nigerijke samo par sati pošto je ona pobedila u svojoj kvalifikacionoj grupi na 100 metara u petak uveče, a već je po rasporedu danas trebalo da trči u polufinalu na 200 metara.

Nigerian Sprinter Blessing Okagbare Out of Tokyo Olympics After Testing Positive for HGH https://t.co/fXDnBSw538

— People (@people) July 31, 2021

Nigerijski atlwetičari našli su se tokom jula u centru pažnje zbog kontroverzi, pošto je 10 Nigerijaca bilo u grupi od 18 sportista kojima je zabraenjo takmičenje u Tokiju pošto nisu ispunili uslove koje zahteva testiranje van takmičenja.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Jasmina Aleksandrov, bivša košarkašica i supruga Nemanje Aleksandrova

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.