POZNATO DA LI ĆE SPORTISTI MORATI DA SE VAKCINIŠU PRED IGRE U TOKIJU: To nije presudno za ODRŽAVANJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2020, 23:51

POZNATO DA LI ĆE SPORTISTI MORATI DA SE VAKCINIŠU PRED IGRE U TOKIJU: To nije presudno za ODRŽAVANJE

Po planu treba da takmičenja počnu na leto 2021.

Olimpijske ige u Tokiju su pomerene sa 2020. na 2021. godinu, ali zbog pandemije korona virusa još nije poznato da li će uopšte biti održane. Opet, ako budu održane postavlja se pitanje da li će biti obavezne vakcinacije.

- Mislim da ni MOK neće ići na tu stranu da kaže da sportisti moraju da prime vakcinu ili neće moći da učestvuju. Možda i hoće, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali mi ne deluje tako u ovom trenutku. Tu se treba vratiti na ono što je i Bah rekao, a to je da vakcina nije presudna za održavanje Igara, ali svakako može da pomogne u njihovom bezbednijem održavanju - rekao je za Blic Damir Štajner, šef misije olimpijskog tima Srbije.

Kako sada stvari stoje, novinari će moći da izveštavaju iz Tokija, ali će morati u obavezan sedmodnevni karantin.

- Na današnji dan protokol kaže da će mediji morati da budu u karantinu sedam dana, što je okej, imajući u vidu da svi mediji koji budu dolazili, dolaze sedam do deset dana pred Igre kako bi se aklimatizovali. U ovom trenutku se razmatra ta varijanta koja ne bi bila dodatan finansijski udar na medije. Biće instalirane laboratorije i karantin sobe svuda po selu. To ne treba posmatrati kao dodatno opterećenje, imajući u vidu da tu vrstu pravila, vrlo rigidnih i rigoroznih, sportisti godinama unazad osećaju kroz antidoping pravila - naglasio je Štajner.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.