PADAJU REKORDI: De Graseu zlato na 200 metara, Kenija dominira srednjim prugama, Novicki šampion

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2021, 16:13

PADAJU REKORDI: De Graseu zlato na 200 metara, Kenija dominira srednjim prugama, Novicki šampion

Na igrama u Tokiju postavljaju se nove granice kraljice sportova

Kanadski sprinter Andre De Grase osvojio je zlatnu medalju na 200 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju. On je istrčao ovu deonicu za 19,62 sekunde, čime je postavio novi nacionalni rekord.

Drugi je bio Kenet Bednarek iz SAD u vremenu 19,68, što je njegov novi lični rekord, dok je treći bio takođe Amerikanac Noa Lajls, koji je aktuelni svetski prvak, sa 19,74 sekunde.

Erijon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Najton, 17-godišnji Amerikanac, bio je četvrti, u vremenu 19,93.

Kenijski atletičar Emanuel Korir osvojio je najsjajnije odličje u trci na 800 metara. Korir je do zlata stigao s vremenom 1:45,06 minuta, a bila je ovo četvrta uzastopna pobeda Kenije na 800 metara na Olimpijskim igrama.

Srebro je pripalo sunarodniku Fergusonu Čerijot Rotiču koji je trku završio za 1:45,23, dok je bronzu osvojio Poljak Patrik Dobek s vremenom 1:45,39.

Nijedan od trojice sportista nije do sada bio na olimpijskom postolju.

Iako je Zvezda odigrala samo 1:1 sa Šerifom u Beogradu, s velikom pažnjom će se večeras (20.00) pratiti utakmica Dinamo Zagreb - Legija jer se tu krije naredni rival crveno-belilh (ako prođu dalje). Kvota na Dinamo na Maksimiru je 1,77, na iks 3,45, a na dvojku 5,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dinamo Zagreb - Legija

Zlato u bacanju kladiva u Tokiju pripalo je Poljaku Vojčehu Novickom, koji je do trona stigao rezultatom od 82,52 metra, što je njegov lični rekord.

Norvežanin Eivind Henriksen osvojio je srebro novim nacionalnim rekordom - 81,58 metara, a četvorostruki svetski šampion, Poljak Pavel Fajdek morao je da se zadovolji bronzom do koje je došao hicem od 81,53 metra.

Atletičarka Perut Čemutai iz Ugande osvojila je prvo mesto trci na 3.000 metara sa preprekama na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ona je u finalnoj trci postavila vreme 9:01.45 minuta, što je ujedno i novi nacionalni rekord.

Sa vremenom 9:04.79, Amerikanka Kortni Freriks stigla je do srebrne medalje.

Na poslednji stepenik pobedničkog postolja popela se Hivin Kijeng iz Kenije (9:05,39), osvajačica srebrne medalje na Igrama u Riju 2016. godine.

Pogledajte kako izgleda Olga Kalenčug, novinarka ukrajinoskog Šahtjora
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.