Ovo je trenutak kad je pogođen Šinzo Abe; Zna se i ko je napadač - sve priznao VIDEO

Izvor: B92, 08.Jul.2022, 08:08

Ovo je trenutak kad je pogođen Šinzo Abe; Zna se i ko je napadač - sve priznao VIDEO

Bivši japanski premijer Šinzo Abe pogođen je iz improvizovanog vatrenog oružja tokom govora u predizbornoj kampanji, u gradu Nara.

Abe (67) je bez svesti i u stanju srčanog zastoja prebačen u bolnicu, javljaju mediji. Napadač je uhapšen

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci i fotografije trenutka ranjavanja i oružja iz kog je pucano na Abea. Osumnjičeni za pokušaj atentata na Šinzo Abea je, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako navode mediji, bivši pripadnik japanske mornarice.

U pitanju je 40-godišnji Tecuja Jamagami, stanovnik grada Nara u kome je bivši premijer govorio, javlja "Tv Nihon".

Policija je uhapsila napadača, koji nije pružio otpor.

Čovek osumnjičen da je danas pucao na Šinzo Abea, rekao je policiji da nije bio zadovoljan bivšim japanskim premijerom i da je nameravao da ga ubije, javila je nacionalna televizija NHK, pozivajući se na policiju.

Osumnjičeni, za koga se navodi da je bivši pripadnik japanske mornarice, trenutno je u policijskom pritvoru, preneo je Rojters.

Još uvek nema informacija o njegovim motivima.

Prema rečima očevidaca, Jamagami je političaru pucao dva puta u leđa. Sudeći po fotografiji, pucano je iz oružja napravljenog u kućnim uslovima. Prethodno su mediji javili da je u pitanju sačmarica.

Upucan bivši premijer Japana: Pogođen dok je držao govor, ne pokazuje znake života FOTO/VIDEO

Agencija NHK je javila da je Abe više puta upucan u leđa pumparicom, sa razdaljine od samo nekoliko metara.

Nakon što je drugi put pogođen, Abe se srušio na zemlju držeći se za grudi. Očevici tvrde da je obilno krvario.

On je u svesnom stanju helikopterom prebačen u bolnicu, ali mu je otkazalo srce i trenutno ne pokazuje znake života, pišu Asahi Šinbun i NHK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japan: Napad na bivšeg premijera Šinzo Abea

Izvor: Deutsche Welle, 08.Jul.2022

Bivši japanski premijer Šinzo Abe upucan je tokom nastupa u predizbornoj kampanji. On je teško povređen, metak ga je pogodio u vrat, prenose mediji. Navodni počinilac je uhapšen.

Nastavak na Deutsche Welle...

PREMINUO ŠINZO ABE: Bivši japanski premijer podlegao povredama

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022

Bivši japanski premijer Šinzo Abe podlegao je povredama u bolnici Medicinskog univerziteta u Nari...Bivši japanski premijer Šinzo Abe pogođen je iz vatrenog oružja tokom govora u predizbornoj kampanji, u gradu Nara. Javni servis NHK je izvestio da ga je napadač upucao s leđa. Abe je u kritičnom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Kakvim je oružjem ubijen Šinzo Abe

Izvor: RTS, 08.Jul.2022

Ako želite da nabavite oružje u Japanu, pre svega puške i sačmarice za lov ili sport, neophodno je da dobijete licencu i da prođete dugotrajne bezbednosne provere. Stroga procedura je jedan od razloga što u Japanu ima veoma malo naoružanja. Oružje nose pripadnici policije i vojske. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.