Ovo je novi najmoćniji pasoš na svetu, aevo na kom mestu jeSrbija!

Izvor: Prva.rs, 07.Dec.2018, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je novi "najmoćniji" pasoš na svetu, aevo na kom mestu jeSrbija!

Japan i Singapur više nemaju najmoćniji pasoš na svetu. Prema internet stranici The Passport Index, na vrhu liste našao se pasoš Ujedinjenih Arapskih Emirata. Sa ovim pasošem možete ući bez ikakvih problema u čak 167 zemalja, odnosno imate pristup u 84 posto sveta, prenosi N1.
Passport Index u vlasništvu Arton Capitala rangira pasoše 193 zemalja i šest regiona koji su članovi Ujedinjenih nacija. Na vrhu lestvice nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << se pasoši zemalja s kojima možete ući u druge države bez vize i posebnih zahteva.
Ujedinjeni Arapski Emirati popeli su se na vrh liste u rekordnom roku. Prvi put su zabeleženi na listi u decembru 2016. godine (na 27. mestu), te su u dve godine došli do broja jedan.
U top 10 zemalja nalaze se Singapur, Nemačka, Danska, Švedska, Finska, Luksemburg, Francuska, Italija, kao i Holandija, s čijim pasošima možete ući u 165, odnosno 166 zemalja sveta. Srbija je na 31. mestu na listi, i sa pasošem Srbije možete ući u 126 zemalja sveta.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.